Publicatie over de 'Grote Markt'

Na het boek over de 'Kruisstraat' verschijnt er in december een uitgebreide publicatie over de Grote Markt (328 bladzijden), uitgegeven door het Geschiedkundig Genootschap en het Stadsarchief.

"De Grote Markt is het hart van onze stad. Al meer dan 1000 jaar is dit de plek waar Tongenaren elkaar vinden. De huizen die rond dit plein staan, hebben bijgevolg een boeiende geschiedenis, met generaties van handelaars, herbergiers, etc. die de panden bewoonden. Van élk huis hebben we getracht de geschiedenis te achterhalen, vaak van de jaren 1300 tot nu, aangevuld met tal van oude foto’s en heel wat weetjes.  Per huis  zijn er foto’s, overzichtsplannen en een oplijsting van eigenaars en bewoners opgenomen in het boek", weet stadsarchivaris Steven Vandewal.

Intekenen kan tot 1 november voor 32,50 euro ipv 40 euro, via overschrijving naar het Geschiedkundig Genootschap op rekening BE67 4538 2141 5187 en met vermelding van “boek Grote Markt” en je naam en adres.

Voor meer informatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 012 80 00 92