Opnames ‘Tussen Kunst en Kitsch’ in GRM

Op maandag 26 maart 2018 vinden in het GRM de opnames plaats van het populaire AVRO-TROS tv-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch'.
Al meer dan 30 jaar lang worden in het programma de mooiste kunstschatten en de meest bijzondere kitschobjecten onder de loep genomen. Tussen Kunst en Kitsch is een vaste waarde op de Nederlandse televisie met gemiddeld tussen de anderhalf en twee miljoen kijkers. Gedeputeerde van Cultuur, Toerisme en Erfgoed Igor Philtjens reageert verheugd. "Het programma zal ons toelaten om het Gallo-Romeins Museum en Limburg voor te stellen aan het Nederlandse publiek. Door dergelijke initiatieven maken we onze provincie ook bekend buiten de landsgrenzen. Zo stimuleren we ook het verblijfstoerisme.” 

Tussen Kunst en Kitsch is sinds 31 oktober 1984 op televisie te zien. Het programma werd bedacht naar het concept van het BBC-programma Antiques Roadshow (te zien sinds 1979). Elke deelnemer mag 3 voorwerpen meenemen naar de opnamedag. Voor ieder stuk staat een taxateur met specialistische kennis klaar. Tijdens een opnamedag zijn 13 experts aan het werk.

Om de opnames van 'Tussen Kunst en Kitsch' in het GRM te kunnen bijwonen en uw voorwerpen te kunnen laten taxeren, moet u van tevoren kaarten reserveren. Dit kan vanaf vandaag. Kaarten kosten € 10,- per stuk en zijn via de website avrotros.nl/tussenkunstenkitsch of telefonisch via nummer 04 268 25 26 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur) te bestellen.