Coco Meesen gehuldigd

Vanavond heeft het Vermeylenfonds een hommage gebracht aan kunstschilder Coco Meesen (64). Zij bracht op haar beurt een eerbetoon aan haar moeder Juliette Baillien (94). 
Coco is al 48 jaar actief in de schilderkunst. 

Eerst heeft Jos Vandenbroeck haar tentoonstelling in de T-Room ingeleid: "Coco heeft een hele generatie kunstenaars gevormd die op de kaart staan, nationaal en internationaal. Jij bent een ereburger van Tongeren. Daar moet je hard voor knokken. 'Tout pour l'art'. Jij bent een polyvalente vrouw en weet van alles iets te maken, figuratief, abstract,.... Maar jij bent ook een heel grote mevrouw op menselijk vlak". 

De avond werd muzikaal opgeluisterd door het harmonieorkest 'De Volksgalm' (uit ZZB) o.l.v. Frenk Rouschop en met soliste Lieke Smeets. 

De presentatie werd verzorgd door Linde Reggers 
Cultuurschepen Guy Schiepers mocht iedereen verwelkomen: "Cultuur zit in 't bloed en het DNA van de Tongenaren. Vanavond mogen we twee levende monumenten verwelkomen. Cultuur is belangrijk voor onze stad. het beroert de ziel en doet ons praten. Het Vermeylenfonds telt 70 leden en is één van de 74 culturele verenigingen". 

Luc Ponet was de gastspreker. Als gewezen directeur van de Muziekacademie heeft hij nauw samengewerkt met Coco. Hij vroeg zich af vanwaar de naam 'Coco' komt: "Is dat een verbastering van Nicole of Corine? Of van Coco Chanel? Het roept vrolijkheid op. Iedereen die in Tongeren iets met kunst te maken heeft, kent Coco. Ze is geen simpele madame, 'la petite Eburonne' vertegenwoordigt de authentieke Luikse schildersschool.  Coco staat voor passie en integriteit. Ze is authentiek en uniek, net zoals de tandem met haar moeder. Ze kennen de levenskunst". 

Aan het einde van de avond werd Coco gehuldigd door aftredend voorzitter Robert Christiaens (90) en Jean Lambrechts, de eerste Markante Tongenaar aan wie hij een hommage heeft gewijd.