City Golf in stadscentrum

Voortaan is golfen mogelijk in het centrum van Tongeren dankzij het concept van ‘City Golf’, een toeristische stadswandeling waarbij de bezienswaardigheden  ontdekt kunnen worden in combinatie met het spelen van stadsgolf op verschillende unieke erfgoedlocaties in het centrum. 

In tegenstelling tot de klassieke golfsport speelt men bij City Golf niet naar een hole, maar naar een target. Dat kan een standbeeld, fontein of obstakel zijn dat reeds in de stad te vinden is.Toerismeschepen  Marc Hoogmartens en het voltallige personeel van de Toeristische Dienst kregen kreeg vanochtend een demonstratie van Vincent Hellemans (City Golf).

Sinds 2007 is deze firma actief in 35 Vlaamse steden. Tongeren is de vierde plek in Limburg, na Hasselt, Genk en Sint-Truiden. 
De deelnemers kunnen kiezen tussen een parcours met 6 of 9 holes. Het eerste duurt 2 uur en kost 20 euro. Het tweede duurt 3 uur en kost 25 euro. 
Hiervoor krijg je een golfstick, balletje en een matje. Er gaat steeds een begeleider mee. Deze 'local' vertelt onderweg anecdotes en geeft uitleg over de bezienswaardigheden. 

"We proberen het toeristisch aanbod jaarlijks uit te breiden met nieuwe producten om nieuwe doelgroepen aan te trekken. Dankzij 'City Golf' kan je Tongeren voortaan op een interactieve manier ontdekken", wist de schepen.