3de Tongerse wandelcluster is er

In volle herfst lanceert Toerisme Tongeren een derde wandelcluster in Tongeren. Onder de noemer ‘Langs de flanken van de Jeker’ wordt het Tongerse wandelnetwerk aangevuld met zo’n 60 km stapplezier in Mal, Nerem, Sluizen, Vreren en een stukje van de buurgemeenten Riemst en Glons. 
Patrick Dewael, burgemeester: "Tongeren beschikt over tal van ongerepte natuurplekjes waar wandelaars volop kunnen genieten. Naar analogie van het bekroonde Limburgse fietsroutenetwerk, kan je in 2018 doorheen het volledig Tongers grondgebied ‘knooppuntwandelen’. Bewegwijzerde routes in verschillende lussen, bieden wandelaars de mogelijkheid om in en rond onze stad routes uit te stippelen waarbij ze de afstand van de wandeling zelf kunnen bepalen".
Marc Hoogmartens, schepen van Toerisme: "Bij elke afgewerkte wandelcluster presenteren we een nieuwe wandelkaart. De 3de wandelkaart krijgt de titel: ‘Langs de flanken van de Jeker’, waarbij je de fauna en flora langs deze Tongerse rivier ontdekt. Deze wandelingen zijn steeds het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Toerisme Tongeren en de sociale onderneming 'De Winning'. De medewerkers van De Winning staan garant voor de vakkundige plaatsing van de vele paaltjes met bewegwijzering. Ik dank de enthousiaste medewerkers van De Winning dan ook oprecht voor het geleverde werk!"

De 4de cluster is voor het voorjaar 2018. Wanneer de 4 clusters afgewerkt zijn beschikken we over een prachtig en gevarieerd wandelnetwerk. Een absolute extra toeristische troef die voor de recreatieve toerist een extra trigger kan zijn om onze Ambiorixstad te komen verkennen.