Toeristische infofolder 2018

De vernieuwde toeristische infogids is er!

Naar jaarlijkse traditie pakt Toerisme Tongeren tijdens eindejaar uit met een nieuwe toeristische infogids. Zo’n 25.000 exemplaren van deze publicatie rolden de afgelopen dagen van de drukpers en dit in vier talen!
Naast een overzicht van de toeristisch relevante highlights met tijdloze info over de attracties, presenteert de gids alle nieuwigheden op vlak van ontspanning, daguitstappen, gastronomie, horeca en logies.

Ook dit jaar stond het Tongerse design bureau Made by us in voor het ontwerp van de brochure. De look and feel van de publicatie oogt fris. Het resultaat mag er zijn: een compacte, vlot leesbare brochure met een strak design en knap beeldmateriaal van de hand van de Tongerse fotograaf Tijs Posen. Toerisme Tongeren besteedt veel aandacht aan de vormgeving van de brochure. Het geeft onze stad immers onmiddellijk een instant profiel, een imago. De visuele uitwerking roept associaties op en de eerste indruk van een toerist is vaak bepalend voor het kiezen van een reisbestemming.

Schepen van Toerisme, Marc Hoogmartens: “Met veel enthousiasme zetten we Tongeren als aantrekkelijke stad in de kijker voor bezoekers uit alle windstreken. We blijven dan ook inzetten op de verbetering van onze toeristische dienstverlening en daar hoort het ter beschikking stellen van een klantvriendelijke brochure met niet te missen info over Tongeren bij. De brochure maakt de bezoeker wegwijs in het vaste toeristische aanbod van Tongeren.” 

Burgemeester Patrick Dewael: “Ook 2018 heeft op toeristisch vlak voor onze stad heel wat te bieden.  Vanaf 1 januari ek. wordt het beheer inzake het Gallo-Romeins Museum overgedragen aan de stad Tongeren; Verder zullen wij voorjaar 2018 ons lokaal wandelnetwerk voltooien; Tijdens de zomermaanden barst de 2e editie van ons cultuurfestival ‘MoMeNT’ dan weer in alle hevigheid los; Tenslotte opent – bij wijze van spreekwoordelijke kers op de taart – in de loop van 2018 de ‘ondergrondse archeologische museumsite’ in het Teseum.  Dit alles maakt van Tongeren – in combinatie met het bestaande aanbod (antiekmarkt, begijnhof, enz.) – meer dan ooit voorheen de ideale bestemming voor een daguitstap of nog beter, een meerdaags verblijf.”

De toeristische gids is gratis en is verkrijgbaar bij het toeristisch onthaalpunt van Tongeren. Hij wordt in binnen- en buitenland verspreid via de provinciale en stedelijke diensten, de buitenlandkantoren van Toerisme Vlaanderen, toeristische instanties, logies en via deelname aan beurzen en workshops. Ook de antiekbrochure en de regiofolder blijven beschikbaar om de toerist zo goed mogelijk te informeren.