Tongerse kapperszaak krijgt digitaal reclamebord cadeau

Kapperszaak l’Histoire des cheveux werd geselecteerd door het Telenet Business-initiatief ‘Scoor Lokaal Met Digitaal’. 
De kapperszaak kreeg de DigiBuzz op bezoek, het grote digitaal reclamebord op wielen van Telenet Business. Naast deze rijdende reclame, kreeg de zaak ook nog een Facebookcampagne en een week lang gratis digitaal advies met opvolging cadeau. Dit alles kadert in het initiatief ‘Scoor Lokaal Met Digitaal’, waarmee Telenet Business zoveel mogelijk Vlaamse ondernemers en KMO’s wil ondersteunen bij het online promoten van hun business.

Begin november kregen meer dan 25.000 lokale ondernemers de mogelijkheid om zich in te schrijven voor de Telenet Business-actie. Ook Shila Thoelen van l’Histoire des Cheveux schreef zich in en was bij de meer dan 200 ondernemers die werden geselecteerd. “Onze kapperszaak is nog maar enkele maanden open. Elke kans om wat extra promo te maken nemen we daarom in dank aan. Het rondje van de DigiBuzz is mooi meegenomen, maar ook de Facebookcampagne en het digitale advies komen goed van pas. Zelf hebben we al een Facebookpagina, maar tot nu toe hadden we daar nog geen advertentiecampagnes op gedaan. Alle hulp hierbij is dus welkom", weet Shila.

Digitale plankenkoorts
‘Scoor Lokaal Met Digitaal’ sluit aan bij De Digitale Versnelling, een actie die in maart 2017 werd gelanceerd door Telenet Business. 15 experts worden op pad gestuurd om ondernemers en KMO’s digitaal advies te verschaffen. Uit Gfk-onderzoek* in opdracht van Telenet Business blijkt immers dat een vierde van de zelfstandigen geen tijd heeft om na te gaan hoe online toepassingen hun zaak zouden kunnen promoten of laten renderen. Maar liefst 43% heeft geen website, 56% heeft geen Facebookpagina en 34% geen van beide.

Online en offline aanwezigheid

Telenet koos bewust voor een combinatie van online advertising en een meer traditionele vorm van reclame. Het wil hiermee aantonen dat beide manieren van reclame maken elkaar niet in de weg hoeven te staan. De kracht zit hem net in de juiste mix van online en offline aanwezigheid van een zaak of onderneming. Shila is alleszins heel tevreden met de actie: “We kregen in een mum van tijd heel wat fijne reacties op onze promo op de DigiBuzz. Hopelijk creëert de Facebookcampagne een even gunstig effect voor onze zaak. De campagne heeft drie dagen gelopen, binnenkort krijgen we een analyse van de Telenet Business-specialisten. We zijn heel benieuwd naar het resultaat.”