Standwerkers gehuldigd

Namiddag werden de standwerkers van 'Tongeren Foor' gehuldigd. 
Er waren 50 standwerkers en 110 marktkramers. 

Economieschepen Guy Schiepers dankte hen en hij had ook een pluimpje voor Natascha die samen met de marktleiders voor de organisatie zorgt. "De term 'standwerker' bestaat niet meer, maar we gaan die wel in ons lokaal reglement opnemen", vertelde de schepen. Dat werd op luid applaus onthaald.

Voorzitter Victor Cluckers liet weten dat hij het spijtig vond dat hij het Belgisch Kampioenschap voor standwerkers niet naar hier heeft kunnen halen: "Ik had kandidaten vanuit Limburg, Oostende, Gent, Luik, Antwerpen, ... We gaan ons niet laten vingeren door de wet. Volgend jaar komt het Belgisch Kampioenschap naar Tongeren". 

Standwerker Patrick Vangenck uit Munsterbilzen nam het woord: "Er is een hele polemiek losgebarsten op Facebook. Ik wil de stad bedanken voor de goede ontvangst en het schitterend initiatief: het BK volgend jaar"

Een zeskoppige jury heeft voormiddag driemaal alle standwerkers bezocht en beluisterd. Dat resulteerde eerst in een lijst van 7, dan 5 en hieruit werd de top 3 gekozen:

1. Charly Truyens (Riksingen) met borstels: (wint 125 euro) 
2. Kris Weckx (Scherpenheuvel) met inlegzolen (75 euro)
3. Kris (Antwerpen) met Aloe Vera (50 euro)

De standwerkers werden in het Praetorium onthaald op een receptie met hapjes van Ludo Van Roosendael