Expo DIFOTO

Vanavond is in de foyer van cc de VELINX de expo ZWART-WIT … of toch KLEUR ! van DIFOTO geopend. Dit in samenwerking met kunstwerken van GLOBAL ART. De tentoonstelling loopt nog tot 4 november. 
- Stefan Migalski, voorzitter van het Verbond van limburgse Fotokringen (VLF): "De organisatoren vragen om een keuze te maken tussen zwart/wit en kleur. Sommige dingen zijn krachtiger in zwart/wit. Fotografie is beeldende kunst. Zwart/wit laat dingen weg en voegt dingen toe. Kleur lijkt op de werkelijkheid of is de werkelijkheid". 
- Georges Friant, voorzitter DIFOTO: "Het letterwoord “DIFOTO” stond in het tijdperk van de analoge fotografie voor DIa- en FOtoclub TOngeren. Tegenwoordig betekent het: “DIgitale FOtografie TOngeren”. Onze fotoclub  vierde 3 jaar geleden haar 40-jarig bestaan met een tentoonstelling in cc De Velinx. Destijds ontvingen we heel wat positieve commentaren, zodanig dat we het dit jaar weer aangedurfd hebben om onze mooiste werken nogmaals tentoon te stellen. Het thema dit jaar bestaat uit 2 delen zoals de titel van deze tentoonstelling laat vermoeden. Daarbij hebben wij gekozen om het onderwerp vrij te laten. In de T-Room stellen de leden een aantal zwart-wit foto’s tentoon. In de lange Galerij hangen daarentegen meestal kleurenfoto’s".
- Guy Schiepers, cultuurschepen: "Julie hebben indertijd visie gehad over de naam van de club.Tongeren en cultuur zijn onlosmakelijk verbonden. We boeken resultaten op vlak van cultuur. Het zijn de 73 culturele verenigingen in het centrum en de deelgemeenten die cultuur maken in onze stad".