Tongeren vandaag

Archief

Subsidies voor verenigingen

De Vlaamse regering maakt 485.112 euro vrij om de jeugd-, sport- en cultuurverenigingen in Tongeren te steunen in deze moeilijke coronatijden!

Proefproject asfaltverjongers

Asfaltwerken op Elderenstraat - Rode Kruislaan van 8 t.e.m. 10 juni

Begin juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer verschillende stukken asfalt aanpakken op de Elderenstraat - Rode Kruislaan (N758 in Tongeren en Bilzen), tussen de Gerestraat en de Jaak Vandersandenstraat. Het gaat hierbij om een proefproject waarbij enkele levensduurverlengende producten worden getest. Deze zouden op termijn de gekende vorm van bestrijking met bitumen en steentjes kunnen vervangen.

Tijdens dit proefproject zal AWV enkele producten testen die niet alleen een beschermlaag aanleggen en zo de waterdoorlatendheid verhogen, maar vooral ook een chemische interactie aangaan met het bestaande wegdek. Daardoor zal het asfalt als het ware verjongen. Hierdoor wordt de levensduur van het wegdek bijkomend verlengd en kan een volledige renovatie langer uitgesteld kan worden.

Een bijkomend voordeel van deze 4 producten ten opzichte van de huidige, gekende, bestrijkingsmethode is dat er voornamelijk met zandkorrels wordt gewerkt en er geen steentjes aan te pas komen die vlak na de aanleg of na enkele jaren los kunnen liggen en opspringen wanneer er over gereden wordt.


Maandag 8 juni zal de aannemer het wegdek reinigen en een aantal voegen opvullen. Op dinsdag 9 en woensdag 10 juni zal hij de bestrijkingen aanbrengen. Hij zal telkens werken tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Het agentschap zal de gewestweg dan volledig afsluiten voor gemotoriseerd verkeer tussen de kruispunten met de Gerestraat en de Jaak Vandersandenstraat en de nodige omleidingen voorzien. Voor het doorgaand verkeer tussen Tongeren en Bilzen zullen deze respectievelijk worden aangeduid met de letters “T” en “B”.

Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden van de werken.

In de loop van de 2 weken na de bestrijkingen zal het agentschap nog een aantal veegbeurten laten uitvoeren om de overtollige zandkorrels en steentjes te verwijderen. Tot dan geldt een snelheidsbeperking om het risico op opspringende steentjes zo sterk mogelijk te beperken.


Corona in Tongeren 03/06

De afgelopen 24 uur is er 1 nieuwe besmetting geregistreerd. Het aantal komt hierdoor op 215. Dat komt neer op 6,94 besmettingen per 1.000 inwoners of 1 op de 144 inwoners

KFC Heur-Tongeren zoekt vrienden

Zeg ja en scoor een hattrick!

Je bent een fan van KFC HEUR-TONGEREN. Met hart en ziel.

Je mist liefst geen enkele match in het seizoen.

En je wil dolgraag onze club ondersteunen.

Word nú dan ‘Vriend van KFC Heur-Tongeren’.

Speciale actie!

1. Je ontvangt een seizoensabonnement voor alle thuiswedstrijden van de 1ste ploeg.

2. Je krijgt naamsvermelding in de kantine op het bord ‘Vrienden van KFC Heur-Tongeren’.

3. We nodigen je uit voor een evenement: exclusief voor ‘Vrienden’.

De prijs hiervoor? 200 euro per seizoen.

Interesse om vriend te worden?

Aarzel niet en stort vandaag nog 200 euro op rekeningnummer BE22 7350 3151 1547 met vermelding van je naam en 'Vriend van KFC Heur-Tongeren'.

Hartelijk dank!

Steven Van Geeteruyen ( voorzitter KFC HEUR-TONGEREN), tel. 0495 23 34 89 • voorzitter@kfcheurtongeren.be

Corona in Tongeren 02/06

De afgelopen 24 uur is er 1 nieuwe besmetting geregistreerd. Het aantal komt hierdoor op 214. Dat komt neer op 6,90 besmettingen per 1.000 inwoners of 1 op de 145 inwoners

In az Vesalius is opnieuw een patiënt door corona gestorven

De Papschool heropgestart

Vanochtend is de Papschool Campus Sint-Janis terug opgestart. De school was al dicht sinds vrijdag 13 maart.

Maar vanaf nu zijn alle klassen terug elke dag open voor de 133 kleuters.

Omdat momenteel het volledige gelijkvloers een nieuwe vloer krijgt, werd de turnzaal ingericht voor de twee klassen van de kleinste kleuters.
Alle klassen worden als een aparte 'bubbel' beschouwd, ook tijdens de speeltijd. De leerkrachten dragen een mondmasker, ook al is dit niet verplicht
De ouders mogen niet verder de schoolpoort. De kinderen worden in een tijdsblok per 10 minuten binnen gelaten: 08u25 - 08u35 - 08u45. Zo worden ze straks ook weer afgehaald: 15u10 - 15u20 - 15u30.
De toiletten zijn per leeftijdscategorie toegankelijk.
De handjes moeten gewassen worden bij het binnenkomen, vóór het eten en na het toiletbezoek. Hiervan werd een filmpje naar alle gezinnen gestuurd
Tijdens de voorbije maanden werden er digitaal werkjes verstuurd naar de kleuters.

Vrijdag start ook de lagere school Sint-Jan volledig terug op: voorlopig mogen enkel de kinderen van het 1e, 2e en 6e leerjaar 2 dagen in de week de lessen volgen.


Op de speelplaats werd een 'wasstraat' geïnstalleerd

Vandaag zijn 150 van de 133 kleuters komen opdagen in de Papschool.

De afwezige kleuters komen vanaf vrijdag terug als hun broers/zusjes volledig starten in de lager school Sint-Jan

Corona in Tongeren 01/06

De afgelopen 24 uur zijn er geen nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal blijft hierdoor op 213. Dat komt neer op 6,87 besmettingen per 1.000 inwoners

In az Vesalius is opnieuw een patiënt door corona gestorven. Er worden nog 17 patienten met corona verzorgd


Bilzen: 201
Borgloon: 111
Heers: 42
Hoeselt: 75
Kortessem: 38
Riemst: 149

Hasselt: 603
Genk: 531
Sint-Truiden: 684
Luik: 1242


Corona in Tongeren 31/05

De afgelopen 24 uur zijn er 2 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal komt hierdoor op 213. Dat komt neer op 6,87 besmettingen per 1.000 inwoners

In Tongeren zijn er de laatste dagen opvallend meer nieuwe besmettingen t.o.v. de andere Limburgse gemeenten???

"Bij de stad Tongeren werd hiervan geen melding gemaakt, noch door Sciensano noch door de dokters van de triagepost in Tongeren, noch door az Vesalius. Het aantal nieuwe besmettingen is dan ook niet onrustwekkend.

Geert Landmeters (coördinator triagepost Tongeren): “Er is in Tongeren geen verdachte toename van Covid19-gevallen, dit wordt ook bevestigd door de resultaten van het cyberlab. Geen idee vanwaar die negatieve cijfers dus komen, ook het labo van az Vesalius kent geen verdachte toename. Misschien - zoals recent in Sint-Truiden – een vermenging van PCR-uitslagen en serologische testen op antistoffen, maar dit is totaal iets anders. Ook via de collega-huisartsen in Tongeren werd er geen melding gemaakt van een abnormale toename.

In het az Vesalius liggen er momenteel nog 18 covid-patienten. Er zijn geen covid-patiënten meer op de intensieve afdeling. In verhouding met het aantal inwoners is Tongeren dus nog steeds veel minder zwaar getroffen dan bijvoorbeeld Sint-Truiden", laat Sandra Weekers weten.

Weer bezoek toegelaten in az Vesalius

Vanaf komende dinsdag 2 juni is het opnieuw mogelijk om patiënten te bezoeken in het Vesaliusziekenhuis, iets waar patiënten en hun familie ontzettend naar uitkijken. Om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen kan bezoek enkel plaatsvinden onder strikte voorwaarden.

Dit zijn de nieuwe maatregelen voor bezoek:

* Vanaf dinsdag 2 juni is bezoek toegelaten bij patiënten die langer dan drie nachten in het ziekenhuis moeten verblijven. Het bezoek is dan vanaf de vierde dag toegelaten.

 • Bezoekers moeten hun bezoek vooraf telefonisch melden op het nummer 012 39 70 70 of zij kunnen hun registeren via de website. Hierbij vermelden ze de naam van de patiënt die ze willen bezoeken en het uur van hun bezoek. Dit moet gebeuren tussen 09.00 en 12.00 uur op de dag van het bezoek.
 • Bezoek kan dagelijks tussen 14.00 en 18.00 uur. Om het aantal bezoekers maximaal te spreiden, worden de bezoektijden bovendien opgedeeld in twee blokken, een slot van 14.00 tot 16.00 uur en een slot van 16.00 tot 18.00 uur. Bezoekers worden alfabetisch over deze twee blokken verdeeld, op basis van de eerste letter van de familienaam van de patiënt. Per week dat de beperkte bezoekregeling van toepassing is zal de volgorde van de indeling worden omgekeerd.
 • Er mag per patiënt slechts één bezoeker tegelijk op bezoek komen. Idealiter is dit steeds dezelfde persoon.
 • Het bezoek mag maximum 1 uur duren.
 • Bezoekers verklaren op eer dat ze de laatste twee weken niet ziek zijn geweest, COVID19-symptomen hebben vertoond of contact hebben gehad met een COVID19-positieve persoon
 • Bij te grote aantallen aangevraagde bezoeken voor een bepaalde dienst, kan het ziekenhuis een aangevraagd bezoek weigeren, en zal een ander bezoekmoment worden voorgesteld.

Deze maatregelen blijven gelden:

 • Bezoek wordt niet toegelaten op afdelingen waar COVID19-positieve patiënten verblijven.
 • Op de afdelingen Materniteit, Pediatrie, Intensieve Zorgen en Palliatieve Zorgen blijven de geldende specifieke richtlijnen betreffende beperkt bezoek van toepassing (zie website voor meer info).
 • De cafetaria blijft voorlopig gesloten.

We vragen onze bezoekers om de regels rond hygiëne en veiligheid na te leven:

 • Tijdens het bezoek is het verplicht om een mondmasker te dragen, dit krijgen bezoekers bij het binnengaan van het ziekenhuis.
 • Bij het binnengaan van het ziekenhuis is het verplicht om de handen te ontsmetten met de alcoholgel die aan de ingang van het ziekenhuis staat.
 • Houd altijd 1,5 meter afstand. Fysiek contact tussen bezoeker en patiënt is niet toegelaten. De bezoeker neemt plaats op een stoel aan het voeteinde van het bed. De zetel op de kamer wordt voorbehouden voor door de patiënt.
 • Bezoekers mogen geen eten, bloemen of andere geschenken meebrengen.

Deze nieuwe bezoekregeling geldt vanaf 2 juni en voorlopig tot en met 14 juni. Als blijkt dat we met deze nieuwe regeling de veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers niet kunnen garanderen kan de bezoekregeling opnieuw verstrengd worden.

Corona in Tongeren 30/05

De afgelopen 24 uur zijn er 4 nieuwe besmettingen geregistreerd. Het aantal komt hierdoor op 211.
Dat komt neer op 6,81 besmettingen per 1.000 inwoners