Brand aan Volkshuis

Vanavond rond 21u30 heeft het gebrand aan de achterzijde van zaal Volksontwikkeling in de Jekerstraat. Het vuur is ontstaan aan de houten buitendeur van de technische ruimte.
De vlammen werden opgemerkt door buurtbewoonster Melodie Magallissen. “Ik rook altijd met het dakraam open. Plotseling zag ik vlammen in de hoek van het gebouw. Ik heb meteen de brandweer gewaarschuwd”. Toen de brandweer arriveerde stond de deur al in lichterlaaie. Dankzij de snelle interventie, bleef de schade beperkt. In het lokaal bevindt zich de stookinstallatie van de feestzaal. De politie is ter plaatse gekomen en er is een branddeskundige van het Parket gevorderd om de precieze oorzaak van de brand proberen te achterhalen. De toegang naar de parking van het gebouw werd hermetisch afgesloten

Bromfietsster aangereden op rotonde Luikersteenweg

 

Op het middaguur is nog maar eens een zwakke weggebruiker aangereden op de rotonde aan de Luikersteenweg. De bestuurster van een Peugeot 206 reed op de Luikersteenweg richting centrum. Een bromfietsster reed op de rotonde richting Wijkstraat. Ze werd door de Peugeot aangereden en kwam ten val. De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het a.z. Vesalius. 

Wereldkampioen Andy

Andy Bosmans (42) is zopas Wereldkampioen Karate geworden bij de senioren. In 2015 behaalde hij ook al de wereldtitel!
Andy startte op 6-jarige leeftijd met deze gevechtssport. Achteraf is hij er 15 jaar lang mee gestopt. Op zijn 39ste heeft hij de kimono terug aangetrokken en viel hij meteen in de prijzen: Duits kampioen in 2016 en 2017; Zilver op het Europees Kampioenschap in 2016 en Belgisch kampioen in 2017.   

Andy werkt bij ramenfabrikant Profile in Overpelt. In 2020 gaat hij trouwen met de Tongerse Rita Medarts

Vrijwilligers gezocht

Het Huis van de Mens (Vlasmarkt) is op zoek naar vrijwilligers: Ben jij een vlotte publieksspreker? Heb je creatief schrijftalent? Of beschik je toevallig over beide talenten? En zet jij je graag vrijwillig in om bij te dragen aan een bijzonder moment?! 
Kom dan ons team vervoegen als vrijwilliger voor vrijzinnig humanistische plechtigheden.
Neem graag contact op met huisvandeMens Tongeren, Vlasmarkt 11 - tel. 012/ 45 91 30 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Internationaal congres

Deze week is Boutique hotel 't huys Steyns (Henisstraat) de thuisbasis voor een internationaal congres van het bedrijf MediGuide dat gevestigd is in Delaware (USA). Tongenaar Paul Vermeulen is de gastheer.
"MediGuide geeft advies en biedt diensten aan aan verzekeringsmaatschappijen overal ter wereld. Momenteel zijn we actief in 47 landen waaronder binnenkort ook België. 
Onze diensten zijn gericht op het medische (Medical Second Opinions). Daarnaast creëren we verzekeringsformules voor onze klanten verzekeraars".
De mensen die deze week in Tongeren te gast zijn, zijn o.m. regiohoofden. Ze komen uit China, India, Zuid Afrika, Argentinië Polen en natuurlijk de USA.
Paul vervoegde MediGuide in 2013 en is CEO van de groep MediGuide sedert 2015. "Omdat vele van onze klanten in Azië en Europa resideren, werk ik vanuit Tongeren, al reis ik enorm veel natuurlijk. Tongeren is eigenlijk best geschikt voor conferences: Niet ver van de luchthavens, de Thalys komt tot in Luik,...en de hotelprijzen zijn 1/3 van Brussel Antwerpen of Brugge", weet Paul. 

Marleen wint 'Rode Loperbudget'

Marleen Dupain (55) uit Tongeren is de tweede weekwinnaar van het 'Rode Loperbudget', dankzij de Ambi.pas. Het levert haar 5000 punten of 500 euro op. De overhandiging vond plaats bij dameskleding 'Huis Ariane' (Maastrichterstraat). Marleen kocht er woensdag een blouse

Kapper Ward

Ward Jacobs, sedert jaren een gepassioneerd kapper, start een nieuw ingerichte kapperszaak op in de Wijkstraat 26.  Ward maakte jarenlang deel uit van het artistiek team van een grote kappersgroep en was lesgever in de academie van een groot kappersbedrijf in Leuven en in Hasselt. 
Zijn ruime ervaring wenst hij thans als uniek artistiek kapper opnieuw aan te wenden. Zijn specialiteiten zijn diverse vormen van snit, maar vooral de nieuwe snittechnieken.  Als geboren en getogen Tongenaar  ontvangt hij graag op afspraak  dames, heren en jongeren in zijn vernieuwd salon. 
Tijdens de eerste snit, op voorwaarde dat deze nog in deze maand oktober gebeurt, geeft hij een korting van maar liefst 25% op elke eerste kappersbeurt.  Voor meer info: Ward Jacobs 0472/610383

Rode Neuzen School

De leerlingen en leerkrachten van het SIBBO zetten zich samen in om een 'Rode Neuzen School' te worden. Ze verkopen zelfgemaakte sleutelhangers. De actie is een aanloop naar de Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius om jongeren met psychische problemen te helpen. De derde editie vindt plaats op vrijdag 30 november en focust zich dit jaar op de mentale gezondheid van jongeren op school. Daar brengen jongeren het meeste van hun tijd door en is de nood aan hulp groot. De droom is om zoveel mogelijk Rode Neuzen Scholen in Vlaanderen te hebben: scholen waar extra aandacht gegeven wordt aan mentale gezondheid. Rode Neuzen Dag hoopt op massale steun van heel Vlaanderen. Meer informatie op rodeneuzendag.be.

Verkiezingen in Overrepen

In Overrepen hebben ze de traditie verder gezet en voor een natje en een  
droogje gezorgd aan het kieslokaal. Samen met de KVLV  
werden er verse wafels gebakken en bij een koffie of wat fris werd er  
na het stemmen gezellig na gebabbeld. "Zo konden we een extra touch  
geven aan deze verkiezingsdag en dit werd positief onthaald door de  
aanwezigen. Voor ons de motivatie om dat bij de volgende verkiezingen  
zeker opnieuw te doen", wist Goele Gies

Nieuwe gemeenteraad

De gemeenteraad zal na Nieuwjaar 11 nieuwe gezichten tellen: (nieuwkomers in vet gedrukt)

- voor Tongeren.nu (VLD+CD&V): 4 nieuwe
Patrick Dewael (3019)
An Christiaens (2307)
Guy Schiepers (1338)
Krijn Henrotte (1200)
Patrick Jans (1546)
Steve Hoste (1051)
Jeannine Vanvinckenroye (1129)
Evelyne Stassen (1070)
Geert Lantmeters (908)
Kelly Roosen (797)
Yves Knaepen (786)
Marc Hoogmartens (1149)
Hugo Biets (859)
Jos Schouterden (1599)

- voor sp.a: 3 nieuwe
Johnny Vrancken (2206)
Carly Vanschoonwinkel (834)
Gerard Stassen (2129)
Eddy Manet (2125)
Francis Bellefontaine (968)
Ludo Van Roosendael (982) mag niet zetelen, werkt bij OCMW
DoHee Duchateau (752)
Andrée Fossé (762)
Bart Princen (889)

- voor N-VA: 1 nieuwe
Patrick Leenders (1025)
Greta Vermeulen (600)
Toon Caubergh (658)
Guido Vossen (586)

- voor Groen: 1 nieuwe
Ruben Stassen (494)
Dirk Duchateau (320)

- voor Vlaams Belang: 2 nieuwe
Sam Marx (738)
Isabelle Vanherle (270)

Uitslag verkiezingen

2012
 
2018
Tongeren.nu VLD CD&V: 39,65% (-0,68%) 
SP.A:                             27,38% (-1,2%)
N-VA:                            13,74% (-5,463 %)
Vlaams Belang:              9,99% (+4,58)
Groen:                            8,42% (+1,51%)
Referendum partij:           0,82% (+0,85%) 
 
De meerderheidspartijen behouden elk hun zetelaantal: Tongeren.nu (14) en sp.a (9). Vorige keer telde Open Vld 8 zetels en CD&V 6. Ditmaal is het net andersom.
N-VA verliest 2 zetels (4) en die gaan naar Groen (2) en Vlaams Belang (2);
 
Of de huidige coalitie wordt voortgezet, wordt morgen beslist. Tongeren.nu is alvast 'incontournable'