Tongeren vandaag

Nieuws

Pelgrimage naar Maria '24

Zaterdag is er de jaarlijkse Pelgrimage naar Maria
Vertrekken kan vanuit 5 locaties: deelnemers worden met een bus naar de vertrekplaats gebracht.
Ze moesten zich wel op voorhand inschrijven bij J.P. Houben (0471/421320)

Sportbeurs '24

Vandaag was er de jaarlijkse sportbeurs in en rond Sportoase. Niet minder dan 24 sporten stonden op het programma, gaande van turnen, basketbal badminton, aikido, tennis, pickleball, volleybal, duathlon, dans, mountainbike, boogschieten, karabijnschieten, hockey en nog veel meer.
Er kwamen 685 enthousiaste deelnemers die het beste van zichzelf hebben gegeven.


Opbrengst Aterstaosejogging voor Ter Heide

Deze avond werd de opbrengst van de 22e Aterstaosejogging 'editie 2023) geschonken aan Ter Heide: "Het is eigenlijk de opbrengst van zowel de Aterstaosejogging en van de kerstjogging", beiden lokten 250 lopers. Lions Club Tongeren heeft ook weer een duit in 't zakje gedaan", wist voorzitter Geert Coopmans. "De 10 km is een wedstrijd en de 5 km is voor recreatie, maar eigenlijk primeert bij ons 'fun' boven competitie en de dag wordt afgesloten met een barbecue". De opbrengst van dit jaar is bestemd voor Nederheem, want we kiezen telkens voor een goed doel binnen de parochie"  Bij Ter Heide zal de 1.400 euro besteed worden aan de 'Zomerdroom' voor onze gasten. De relaxplek in de achtertuin willen we inrichten met snoezelmateriaal", dankte directeur Frank Smits. "Op 8 juni organiseren we een Zomerfeest t.g.v. de 25e verjaardag van Henisberg en op 22 juni houden we weer een fuif". 

Expo Pentagoon academie aan Praetorium

In december 2022 werd op het timpaan van het stadhuis in het kader van het project de 'Ne9ende maand' het kunstwerk 'Traces of histories' van Wesley Meuris geïnstalleerd.
De Pentagoon academie greep dit kunstwerk aan om studenten een eigen interpretatie van dit werk te laten maken.
In maart werd kunstenaar Wesley Meuris uitgenodigd voor een lezing en artist talk in functie van de lessen kunst & cultuur.

Zeven cursisten maakten een werk met begeleidende tekst met duiding voor deze eigenzinnige expo die dag en nacht te bezichtigen is aan de buitenzijde van het Praetorium .
De expo is nog tot 19 juni te bekijken.

Greet is de weekwinnaar

Greet Voets (40) uit Tongeren is de weekwinnaar dankzij haar geregistreerde Ambi.pas. Dat levert haar 2.500 punten, goed voor 250 euro op. De uitreiking van voor de eerste keer plaats bij grillrestaurant BØF, (hoek Grote Markt en Hondsstraat).
"We zijn hier toevallig iets komen eten tijdens een avondje uit, want onze kinderen waren niet thuis", vertelde Greet

Hoeve Brone

Vandaag wordt de straatgevel van hoeve Brone in de Koninksemstraat gesloopt. 

Vierkantshoeve Brone is een begrip in Koninksem. De unieke setting, die een mooi plekje veroverde op de inventarislijst van waardevolle gebouwen als bouwkundig erfgoed, dateert van 1827 en herbergt heel wat authentieke elementen. Die neemt So Real Estate mee in de architectuur van het project.

Met 30 wooneenheden en 36 ondergrondse parkeerplaatsen krijgt het ambitieuze project vorm in het historische gebouw van de hoeve én een nieuwbouw ten zuidwesten. 

De voormalige hoeve bestaat uit 13 wooneenheden op de resterende verdiepen. De gevel wordt minimaal invasief opengetrokken voor natuurlijk daglicht en inpandige terrassen. Bij elke verandering staat het respect voor het historische karakter van het gebouw centraal.

Op het terrein naast hoeve Brone rijzen twee nieuwe gebouwen uit de assen van het verleden, samen goed voor 17 gloednieuwe stekjes. 

Vandaag is 27 procent van de wooneenheden verkocht. De oplevering is voorzien op 23/12/24

Vief Tongeren op uitstap naar Ars Krippana in Bullingen Ardenner Cultur Boulevard

Vief Tongeren ging woensdag op uitstap naar Ars Krippana in Bullingen Ardenner Cultur Boulevard.

Eerst werd er een bezoek gebracht aan het poppenmuseum, vervolgens aan het wereld kerststallenmuseum.
In de namiddag hebben ze een bezoek gebracht aan het mooie Monschau en de zon was ook van de partij.
De dag werd afgesloten met een avondmaal in Riemst.
Na een heerlijke dag keerde iedereen moe en tevreden huiswaarts.

bijdrage: Ludo Jacobs 

Politie controleert getunede auto's

Vrijdag wordt er in heel Limburg een actie “Autotuning” gehouden, om het fenomeen van de patserbakken aan te pakken. De actie wordt gecoördineerd vanuit de provincie.
Hiervoor werken de lokale politiezones en de Federale Wegpolitie samen met de mensen van de Vlaamse Belastingdienst, de Algemene Administratie Douane en Accijnzen en GOCA Vlaanderen (Expertisecentrum voor autokeuring & rijbewijs).

Commissie van 22/05

Vanavond was er de gemeenteraadscommissie in het stadhuis. 
Tim (SAAMO )en Brecht (De Piepel) hebben een toelichting gegeven over het project Zorgzame Buurten dat 2 jaar geleden is opgestart in de wijk Paspoel

Opnieuw tweerichtingsverkeer tussen Elderseweg en Jaminéstraat

Vanaf woensdag 22 mei na de ochtendspits kan het gemotoriseerd én fietsverkeer op de Maastrichtersteenweg tussen de Jaminéstraat en de Elderseweg opnieuw in twee richtingen rijden. Zo wordt het AZ Vesalius opnieuw beter bereikbaar.

De omleidingen blijven wel gelden

  • Richting Tongeren-centrum: Hazelereik, Elderseweg en Jaminéstraat.
  • Staduitwaarts: Jaminéstraat, Blaarstraat en Eerste-Meistraat gelden.

Eind 2024 tracht AWV dit deel van de Maastrichtersteenweg open te stellen voor alle verkeer.

Zoeken
Sponsors
Het weer
Reclame
AmbiPas
Google