Speelgoedwinkel Fun sluit na 15 maanden

Speelgoedwinkel Fun aan de Luikersteenweg sluit eind januari 2018 de deuren. Het filiaal dat gevestigd is vlak tegenover warenhuis Aldi, ging op 15 oktober 2016 open. In de winkel, noch erbuiten wordt de nakende sluiting geafficheerd. Sinds begin november staat er aan de ingang naar beide winkels een bord met ‘te huur’.
Iemand heeft een bericht gepost op de Facebookgroep ‘Ge zijt van Tongeren als…’ en dat heeft een stroom van reacties veroorzaak. Salesmanager Joeri De Waele begrijpt heel de heisa niet: “We zijn vorig jaar naar Tongeren gekomen met een pop-upwinkel. De bedoeling was na één jaar te evalueren en te blijven indien de verkoopresultaten exuberant hoog waren”. Volgens De Waele ligt de oorzaak van de tegenvallende verkoop bij de buren: “Aldi is een trekker, maar die gunnen geen zichtbaarheid aan een tweede retailer”.
Meerdere Tongenaren grijpen de sluiting aan om hun ongenoegen te uiten over de leegstand in het centrum. Reacties als: ‘Tongeren is dood’, ‘De stad loopt leeg’ of ‘Ik shop online’ worden gepost. De laatste jaren zijn drie speelgoedzaken uit het centrum verdwenen, onder wie ‘Baillienke’ dat al 125 jaar bestond. 
Economieschepen Guy Schiepers begrijpt de misnoegdheid van de burger, maar hij is optimistisch: “Er is een merkelijke verbetering. Er zijn de laatste maanden een aantal winkels bijgekomen in het centrum. Het stadsbestuur blijft maximaal inzetten om de lokale middenstand te ondersteunen. Tongeren heeft voor het tweede jaar op rij de Hospitality Award 'Klantvriendelijkste stad van het land' gewonnen en onze Ambi.pas telt zo maar eventjes 23.000 gebruikers”, aldus de schepen.

Sint-geefplein

Namiddag werd in PC Sint-Maternus voor het derde jaar op rij een Sint-geefplein georganiseerd.  De 3de  ediitie is een samenwerking van de stad Tongeren met de Semper, Weggeefgroep Tongeren, de Schakelaar, Gastama en buurtopbouwwerk. Steeds meer mensen maken gebruik van een geefplein. Het is niet vanzelfsprekend om spullen gratis weg te geven doch de deelcultuur kende de laatste jaren echter een enorme boost.   

“Een jaar vliegt voorbij! De reclamefolders staan weer vol met speelgoed nu dat de feestdagen weer voor de deur staan.  Eenmaal de Sint en Kerst achter ons liggen belanden heel wat van deze cadeaus in de kast om niet meer aangeraakt te worden . Een geefplein zorgt ervoor dat dit speelgoed  een nieuwe eigenaar en  leven krijgt", wist An Christiaens, schepen van Jeugd. 

Na het geefplein werden de aanwezige kindjes getrakteerd op een bezoek van de goedheilige man en zijn hoofdpiet.  

DVD van Tijs Posen over WOII

De documentaire 'De Tongenaar in de greep van de adelaar' die cineast Tijs Posen maakte, is vanaf nu verkrijgbaar op DVD. 
De film (150 minuten) werd het afgelopen jaar viermaal vertoond voor uitverkochte zalen.
In deze documentaire getuigen 20 Tongenaren over hun ervaringen tijdens WOII.
De DVD bevat ook een boekje waarin Tijs zijn zoektocht naar fotomateriaal beschrijft in 12 hoofdstukken. 

De DVD is te koop aan 20 euro bij Standaard Boekhandel (Maastricherstraat). 

Hair & Beauty Salina

Vandaag opent Salina Destordeur (26) haar kapsalon op Koninksemsteenweg 162. Je kan er niet enkel terecht voor een nieuw kapsel, maar ook voor permanente make-up, medische pedicure en nagelstudio.
Salina volgt momenteel nog een opleiding 'Schoonheidsspecialiste'. Voorlopig kan je bij haar enkel op afspraak terecht. 
"Ik ben indertijd op de afdeling schoonheidsspecialiste gestart en had toen 3 dromen: een eigen kapsalon, leerkracht worden en een eigen paard bezitten. Intussen zijn al mijn dromen al verwezenlijkt", glunderde Salina. 

Economieschepen Guy Schiepers heeft deze starter al meteen kunnen overtuigen om aan te sluiten bij de Ambi.pas. 

De openingsreceptie is gekoppeld aan de proeverijen van buurman 'Traiteur Fidlers' die zijn delicatessen n.a.v. de eindejaarsfeesten voorschotelt. In een verwarmde partytent kunnen de bezoekers everzwijn en scampi's degusteren 

Fabienne Poncelet stapt uit Vlaams Belang

Raadslid Fabienne Poncelet heeft vanavond ontslag genomen bij Vlaams Belang. Ze was het enige verkozen raadslid van deze partij. Poncelet kan er niet mee leven dat zij haar plaats moet afstaan als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. ”Ik moet schuiven voor Sam Marx. Ze willen uitpakken met een nieuw gezicht”, weet Poncelet. “Dat is hun dank voor 28 jaar inzet voor de partij”. Poncelet zal voor de rest van deze legislatuur zetelen als onafhankelijke. Zij is hiermee het derde gemeenteraadslid dat zijn/haar partij de rug toekeert. In oktober 2015 zijn Kathleen Nelissen en Mark Vanherf bij de N-VA opgestapt. Ook zij zetelen sindsdien als onafhankelijken