Treinverkeer verstoord door werken

Van 7 tot en met 11 augustus werkt de NMBS aan het spoor tussen Tongeren en Liers en van 13 tot 15 augustus aan het spoor tussen Hasselt en Tongeren.

Tijdens een marathonweekend van 72u werkt Infrabel ononderbroken aan het onderhoud en de vernieuwing van de spoorlijn Hasselt – Tongeren (spoorlijn 34). Van zondag 13 augustus (00u00) tot en met woensdag 16 augustus (04u30) gebeuren er grootschalige moderniseringswerken op het 25 km lange spoortraject tussen Hasselt en Tongeren. Deze werken zorgen voor een verdere verhoging van de veiligheid en kwaliteit van het treinverkeer op de belangrijke spoorlijn 34.

Tijdens dit verlengde werkweekend is er van zondag tot en met dinsdag geen treinverkeer mogelijk en rijden er vervangbussen van NMBS.

Tijdens deze werken zijn er 4 overwegen afgesloten voor alle wegverkeer (ook voor voetgangers en fietsers):3 in Bilzen en 1 in Tongeren: Overweg Eldersbroek in Tongeren: van zaterdag 12/08 om 22u tot en met vrijdag 25/08 om 16u. Tijdens de werken aan de overweg Eldersbroek is er steeds een veilige doorsteek voor voetgangers en fietsers mogelijk, maar niet van 12/08 om 22u tot 16/08 om 04u30 en ook niet op 19/08.
In samenspraak met de betrokken gemeente en de lokale politie is er telkens een plaatselijke omleiding voor het wegverkeer voorzien.

Door deze werken is er van zondag tot en met dinsdag geen treinverkeer mogelijk tussen Hasselt en Tongeren. In beide richtingen rijden er vervangbussen van NMBS met haltes in de stations/ stopplaatsen Hasselt, Diepenbeek, Bilzen en Tongeren. De uurregeling van de bussen is afgestemd op die van de treinen en is vooraf aangekondigd in de betrokken stations en op de website www.nmbs.be .