Tongeren vandaag

Nieuws

1.000 lampionnen versieren het stadscentrum

Volgende week worden een duizendtal kleurrijke lampionnen opgehangen in het stadscentrum. Met dit initiatief wil het stadsbestuur de handelsstraten alvast een kleurrijke zomertoets geven en de straten gezellig maken voor bezoekers en winkeliers in deze bijzondere tijden.

Patrick Dewael, burgemeester: “Het zijn moeilijke tijden voor handelaars. Door de covid pandemie en de bijhorende maatregelen hebben de winkeliers heel wat omzetverlies geleden het afgelopen jaar. Als stadsbestuur willen we hen zo veel als mogelijk ondersteunen.”

“Zo hebben we onder meer heel wat extra promotie gemaakt rond takeaway initiatieven, werden er cadeaucheques verdeeld aan alle Tongenaren, organiseren we geregeld acties waarbij kopers hun gespendeerde budget kunnen terug winnen. Allemaal initiatieven die erg gewaardeerd worden, zowel door klanten als handelaars” zegt Marc Hoogmartens, schepen van Economie.

Vanaf maandag 19 april worden de handelsstraten versierd met meer dan 1000 kleurrijke lampionnen. De lampionnen worden bevestigd aan alle overspanningen in de binnenstad. Ook de bomen van het Praetoriumplein, het Vrijthof, de Veemarkt en het Hospitaalplein worden versierd met deze kleurrijke verlichting. De werkzaamheden zullen 2 tot 3 dagen duren. Er geldt een parkeerverbod van 19 tot uiterlijk 21 april.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame