Tongeren vandaag

Nieuws

100% elektrische camionette voor stad Tongeren

De stad Tongeren least een 100% elektrische camionette. Deze wordt ingezet door de techniekers van de technische dienst om allerlei klussen in de verschillende gebouwen uit te voeren.

Patrick Dewael, burgemeester: “In Tongeren zetten we in op duurzame mobiliteit en stellen we alles in het werk om zo weinig mogelijk CO2 (koolstofdioxide) uit te stoten. Met de leasing van 100% elektrische voertuigen zetten we opnieuw een belangrijke stap in die richting. Elektrische voertuigen zorgen voor minder fijn stof in de stad, laten toe minder fossiele brandstoffen te verbruiken en komen de leefbaarheid in de stad ten goede.”

De 100% elektrische camionette, een Mercedes-Benz eSprinter met dakdrager heeft een MTM van 3.500 kg en een laadvermogen van ongeveer 930 kg.

“Bij de uitbreiding van ons wagenpark bekijken we steeds de meest milieuvriendelijke opties. Tot nu toe bestond ons wagenpark reeds uit 4 elektrische dienstwagens en 3 kleine bestelwagens. Met deze elektrische camionette komen we op een totaal van 8 elektrische wagens in ons wagenpark. Hiernaast leasen we ook nog 4 camionettes op CNG (aardgas). Deze brandstof zorgt voor 77% minder fijn stof dan een gewone dieselwagen en stoot 11% minder CO2 uit. Bovendien is CNG ook nog eens goedkoper,” aldus Patrick Jans, schepen van milieu.

“Voor de leasing van de elektrische camionette heeft J&T Autolease in samenwerking met garage Van Mossel Bruyninx een servicepakket uitgewerkt op maat van de stad Tongeren. Door te opteren voor 1 aanspreekpunt voor alle diensten zoals onderhoud, herstellingen, banden ea. worden onze zorgen tot een minimum beperkt gedurende de hele looptijd van de leasing. De huurprijs bedraagt 865 euro per maand over een periode van 60 maanden”, besluit Jeannine Vanvinckenroye, schepen van openbare werken.

Binnenkort wordt nog een 9de elektrisch voertuig geleverd voor de dienstverplaatsingen van het stadspersoneel. Het voertuig, de Nissan e-Evalia Connect Edition, komt er ter vervanging van een bestaand benzinevoertuig.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame