Tongeren vandaag

Nieuws

100 jaar Ferm Sluizen

Vandaag wordt het eeuwfeest van Ferm Sluizen gevierd.
Voormiddag was er een dankviering in de kerk en werd de nieuwe vlag gewijd door diaken Kris Buckinx
Aansluitend was er een academische zitting in het buurthuis

Voorzitter Hubertine Grommen zorgde voor de verwelkoming: "100 jaar, dat zijn 10 decennia met inspirerende vrouwen. De Boerinnenbond van Sluizen is in 1924 opgericht. Later werd dat de KVLV, dan Vrouwen met Vaart en 4 jaar geleden Ferm, jong, creatief en inspirerend! Vandaag leven we in een maatschappij met verzuring en eenzaamheid. Een positief netwerk kan het verschil maken met minder zorgen en meer plezier. Ferm Sluizen telt 67 leden, ze vormen samen één geheel van samenhorigheid en plezier in het leven. Samen kan je alles aan is ons motto"

.Nationaal voorzitter Nik Vangool had een videoboodschap gestuurd. Ze had vandaag en andere afspraak op 200 km van Sluizen.

Ze had een speciaal dankwoord voor vroegere voorzitter Elly (92): "Ferm was jarenlang jouw thuis. Tot je 90e vonden de bestuursvergaderingen plaats bij jou thuis". Vangool prees Ferm Sluizen voor de oprichting van 'Jong Ferm'.  


Namiddag kan je in de feesttent terecht voor kinderanimatie en optredens van accordeonist Gino en DJ Yves

De bestuursleden werden beloond met een doos 'Ingewikkelde aardbeien'

Marijke Vanvickenroye verkoopt in het fruitmachientje in Mal ingewikkelde aardbeien: ze worden gedompeld in zwarte, bruine of witte chocolade

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame