Tongeren vandaag

Nieuws

11 juli viering '21

De 11 juli viering van vandaag is uitzonderlijk verschoven naar 11u. Normaal is het altijd om 20u, maar vanavond wordt de EK-finale gespeeld en er werd op gerekend dat de Belgen die zouden betwisten...

Het is dit jaar een academische zitting met als gastspreker Jonathan Holslag, politicoloog en Chinakenner

Rolande Diricken, voorzitter Cultuurraad zorgde voor de verwelkoming

"Normaal organiseren we een muzikale happening i.s.m. lokale vereniging, maar in 2020 werd dit geannuleerd. Dit jaar is het wel haalbaar en hebben we gekozen voor een academische zitting met muzikale omlijsting. Het is de eerste 11 juli als betaalde feestdag voor alle Vlamingen. We herdenken de veldslag nabij Kortrijk in 1302. Vanavond is er een sportieve veldslag in Wembley". 

Cultuurschepen An Christiaens
"Sinds 1973 vieren we elk jaar 11 juli, behalve vorig jaar. Ons sociaal leven werd op pauze gezet. Nu staan we er beter voor dan een jaar geleden. We willen Tongeren nog meer profileren voor daguitstappen en meerdaags verblijf. De ontsluiting van de Belforttoren wordt de kers op de taart. Het figuurlijke hoogtepunt voor de Tongenaren. Het was geen gemakkelijk jaar voor de culturele sector. De Velinx heeft meer dan 150 voorstellingen moeten schrappen. Maar de Velinx zal de rug rechten.  Begin september volgt de nieuwe programmatie. Elke crisis kent ook positieve gevolgen: verenigingen herorganiseerden zich; vrijwilligers stegen boven zichzelf uit. Vandaag staan we aan de wereldtop qua vaccinatie"s. 

De receptie werd vervangen door de overhandiging van een goodiebag met streekproducten

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame