Tongeren vandaag

Nieuws

12 oktober: Dag van de onthaalouders en kinderverzorgsters

Vandaag is het weer ‘Dag van de onthaalouders en kinderverzorgsters’. We laten deze dag niet zomaar voorbij gaan. Om hen te bedanken schenkt stad Tongeren elk opvanginitiatief en onthaalouder enkele Ambi.kadobonnen (t.w.v. 23 euro)

In onze huidige samenleving gaan in de meeste gezinnen beide ouders werken. Kinderen komen dus vaker dan vroeger onder de vleugels van kinderverzorgsters of onthaalouders terecht alvorens ze naar school gaan.

An Christiaens, waarnemend burgemeester: “Van zodra jonge moeders terug aan het werk gaan brengen de meeste kindjes een groot deel van hun dagen door in één van de vele opvanginitiatieven van onze stad. De werkende ouder geeft het toezicht op zijn/haar kind(eren) uit handen in de hoop dat zij er zich goed en veilig voelen. De keuze voor een groepsopvang of opvang in een familiale sfeer is voor elke ouder anders .”

Jos Schouterden, schepen van Kinderopvang: “Tongeren telt 4 -tal kinderopvanginitiatieven met elk zijn eigen specifieke werking. Dagelijks zorgen zijn ervoor dat ouders hun kinderen met een gerust hart kunnen achterlaten. Dankzij het systeem van ‘flexibele opvang’ is er al opvang mogelijk vanaf 5u30 en dit tot 23u00 en zelfs op zaterdag zijn er opvang mogelijkheden. Om hen te bedanken schenken we elk opvanginitiatief en onthaalouder enkele Ambi.kadobonnen. Hiermee kunnen ze bij meer dan 100 lokale handelaars terecht.”

Tongerse kinderopvang in cijfers:

  • 4 kinderopvanginitiatieven: De Mereltjes, Jul, Juul en de Welpjes
  • 20 onthaalouders
  • 150 medewerkers
  • meer dan 2.000 gezinnen
  • dagelijks tussen 700 à 800 kinderen in de opvang

foto: JeDo

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame