Tongeren vandaag

Nieuws

20e Gault&Millau-gids voorgesteld

Vandaag is in Brussels Expo de 20e editie van de Belgische Gids Gault&Millau voorgesteld.
Anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste adressen van het land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, liefst 125 nieuwe adressen en 168 stijgers.

De titel van Chef van het Jaar 2023 gaat dit jaar naar Nick Bril van restaurant The Jane in Antwerpen.
Tot Jonge Chefs van het Jaar worden dit jaar bekroond: Alexandre Ciriello (L’horizon - Chaumont-Gistoux) voor Wallonië, Davy Devlieghere (Restaurant Julien - Lievegem) voor Vlaanderen en Alexandru Sapco (La Bonne Chère – Brussel) voor het Brussels Gewest.
Er zijn dit jaar vier hoogste nieuwkomers ex-aequo in Vlaanderen: Willem Hiele in Oostende, Misera in Antwerpen, Atelier Gist in Geraardsbergen en Modest in Oudsbergen. Alle vier behaalden ze een score van 15/20. 

De top van de Belgische gastronomie groeit met maar liefst 3 restaurants met een nieuwe score van 18,5/20 en vier koksmutsen: Boury in Roeselare, The Jane in Antwerpen en Zilte in Antwerpen.
Andere stijgers aan de top zijn Restaurant Ralf Berendsen (Lanaken) met 18/20;
Cuchara (Lommel) en L’Eau vive (Arbre) met 17,5/20;
Altermezzo (Tongeren), Castor (Beveren-Leie), De Kristalijn (Genk), Sir Kwinten (Lennik), Toma (Luik) en La Villa Lorraine by Yves Mattagne (Brussel) met 17/20;
en Le Cor de Chasse (Wéris) met 16,5/20.

De Tongerse restaurants in de gids 2023:

Magis17/20 en 4 koksmutsen
Altermezzo 17/20 en 4 koksmutsen
De Mijlpaal
: 16/20 en 3 koksmutsen
Bistro Bis
(by Magis): 13,5/20 en 1 koksmuts
Sjalotte:
 13,5/20 en 1 koksmuts
Bistro Belix
: 13/20 en 13,5/20 en 1 koksmuts
Intermezzo: 12/20

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame