Tongeren vandaag

Nieuws

25 jaar Yogaclub Tongeren

Vanavond werd in buurthuis De Meir (Henis) het zilveren jubileum gevierd van Yogaclub Agana Tongeren. De club werd in 1995 opgericht door Jef Dommershausen, maar het jubileum kon vorig jaar niet doorgaan door de coronapandemie. 

Kersverse voorzitter Sybille zorgde voor de verwelkoming. 

Ze zette Marijke Schoefs in de bloemen, zij is gestopt als lesgeefster en startte intussen met een eigen yogacentrum (Sint-Truidersteenweg). 
"Het is loslaten, maar mijn droom was een echte yogaruimte. Ik heb die keuze gemaakt, maar het is moeilijk om een club los te laten", dankte Marijke.  

Afscheidnemend voorzitter Jef Dommershausen schetste de geschiedenis van de club: "Dit jaar is ons 26e jaar, maar het EK Voetbal en zelfs de Olympische Spelen werden ook met een jaar uitgesteld. In 1994 heb ik een bijeenkomst over yoga bijgewoond. Daar leerde ik dat yoga goed is voor lichaam en geest. In het najaar van '94 heb ik een aantal mensen gebeld en thuis opgezocht om te vragen of ze geen zin hadden in yoga. In maart '95 heb ik hen een brief gestuurd met de melding: 'De kogel is door de kerk' en op 18 april '95 is ons eerste les van start gegaan. We hadden 22 deelnemers en ik was de enige man. Voor 11 lessen betaalden ze 1.100 Bfr. In september volgde een nieuwe reeks en was er zelfs een tweede les nodig. In de zaal van Jeugdland moesten we zelfs in 3 rijen liggen. Wat hebben we allemaal geleerd ? schone gezichten trekken, ademhalingsoefeningen, weten welke spieren we nodig hebben....."

In 2007 heeft Jef de club een eigen bestuur gegeven en liet hij zich bijstaan door Sybille en Raymonda. 

Raymonda mocht Jef huldigen: "Ik ben sinds 2014 lid van het bestuur. Het is een goedgeorganiseerde sportclub geworden dankzij Jef. Hij zorgde dat we elk jaar subsidies krijgen vanuit de Sportraad. We willen yoga aanbieden voor iedereen. Nu je weggaat, blijven we rekenen op u als erevoorzitter". 

Raymonda overhandigde Jef een bronzen kunstwerk 'Passage' van Raf Verjans. . 

Jef beloofde dat het kunstwerk een plek in huis krijgt waar hij het elke dag ziet. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame