Tongeren vandaag

Nieuws

500 nadars voor stadsloop Beleef Tongeren

Zaterdag vindt voor de 2e keer een stadsloop plaats: Beleef Tongeren.

Medewerkers van de Technische Dienst zijn vandaag druk in de weer met het plaatsen van 500 nadars langs het uitgestippelde parcours. 

De lopers en wandelaars passeren ondermeer door het Gallo Romeins Museum en het Praetorium. Dat de Stadswallen en het mooie Begijnhof een belangrijke rol spelen en dat ook de vernieuwde Motten in het traject opgenomen zijn, spreekt voor zich. De lopers doorkruisen trouwens ook café 't Poorthuis waar ze halt kunnen houden voor een frisse pint.
Vertrek en aankomst vinden plaats op de Grote Markt onder het goedkeurend oog van Ambiorix waar ze het ook gezellig maken met muziek en de gezellige terrasjes.
Op tal van plaatsen worden trouwens belevingsmomenten ingelast met muziek en/of een speciaal effect.

Beleef Tongeren valt binnen het cultuurfestival MoMeNT valt en ze hebben er zelfs voor gekozen om de belevingsloop op te nemen in de programmatie van MoMeNT. Op verschillende plaatsen langs het parcours zullen de lopers met andere woorden ook kunnen genieten van het moois en boeiends dat Moment te bieden heeft.
Er is gekozen voor een avondloop, vanaf dit jaar keuze uit 2 afstanden nl. 5 of 10 km, met vrij vertrek tussen 19 en 21u30 uur, voorafgegaan door een mogelijkheid voor een wandeling vanaf 15u.
Er is geen tijdsregistratie voorzien zodat iedereen op eigen tempo en zonder tijdsdruk volop kan genieten van alles wat er onderweg te zien en te beleven is.

De tarieven zijn bewust democratisch gehouden. Bekijk de pagina inschrijven.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame