Tongeren vandaag

Nieuws

56e Trofee voor Sportverdienste

Vanavond was er de uitreiking van de jaarlijkse “Prijs voor Sportverdienste” in de cafeteria van Sportoase-Eburons Dome.
De 56e editie is voor motorcrosser Jos Claessens (56).

Gust Louwet schetste zijn levensloop: "Op zijn 15e kreeg Jos zijn eerste motor, een Honda 125 cc. Omdat hij in België niet aan wedstrijden mocht deelnemen, trok hij naar Maastricht. Vrij snel stapte Jos over naar de BMB en koos hij voor Suzuki. Vanaf zijn 20e betwistte hij nationale en Internationale wedstrijden aan de zijde van grootheden als Georges Jobé en André Malherbe. Door zijn professionele werk in de fietsenhandel (gedurende 26 jaar) onderbrak hij zijn sportieve carrière, maar 10 jaar later pikte hij de draad terug op. Dit resulteerde in Europese- en Wereldtitels".

Sportschepen Patrick Jans: "We hebben samen in de klas gezeten! Deze trofee verdien je als Tongerse sporter, maar jij hebt je bewezen in de wereld. Op 15-jarige heb je voor motorcross gekozen. Je moest met eigen middelen opboksen tegen de fabrieksteams. Concurreren was moeilijk. Je bent een sportman pur sang, dankzij een grote toewijding van je familie".

Laureaat Jos Claessens zorgde voor een dankwoord: "Dit is een hele eer, ook voor de motorsport die steeds vaker in een slecht daglicht wordt gesteld. Ik wil iedereen danken die me steunt; zeker mijn broer die uren en dagen in de garage sleutelt aan de motor"


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame