Tongeren vandaag

Nieuws

5e Sluizen Live Stage

Deze namiddag is aan café De Maryton in Sluizen het openluchtfestival 'Sluizen Live Stage' van start gegaan.
Presentator Rick de Leeuw vroeg even aandacht voor een droevig gebeuren: "Dit festival wordt opgebouwd door een groep vrijwilligers uit Sluizen, maar ook uit omliggende dorpen. Maandag is in Millen één van hen uit het leven gestapt. Dat is een zware domper voor deze groep, maar laten we voor hem de kracht vinden om er iets moois van te maken".


De Teungerse Bjètëls mochten het festival openen: "Het is de eerste keer in 10 jaar dat ze buiten optreden. Ik woon ondertussen al 3,5 jaar in de streek (Heks). Je bent pas echt van de streek als je een concert van hen hebt meegemaakt", volgens de Leeuw.

Organisator Werner Moesen lichtte de affiche toe: "Voor deze jubileumeditie hebben we voor een gemengd programma gekozen, i.p.v. harde rock. Dë Bjètëls zijn cultureel erfgoed en met Guy Swinnen hebben we ook een bekende naam. afsluiten doen we met partyband The Fools", vertelde Werner.

Podium, geluid en licht zijn opgebouwd door het Tongers J&J Events. Zij zijn al 20 jaar actief op Rock Werchter en op Pukkelpop!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame