Tongeren vandaag

Nieuws

6 nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen

Wie zijn elektrisch voertuig wil opladen, kan dit voortaan op 15 plaatsen in Tongeren doen. In totaal zullen er in 2020 in Tongeren 22 oplaadpalen staan. De voorbije twee jaren werden 9 oplaadpalen geplaatst, dit jaar 6 en volgend jaar komen er nog 7 bij.

“De stad Tongeren zet in op duurzame mobiliteit en stimuleert het elektrisch rijden. Dat is goed voor de luchtkwaliteit (minder fijnstof) en draagt bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het plaatsen van deze oplaadpalen kadert immers in de doelstelling om als gemeente honderd procent klimaatneutraal te zijn tegen 2050. ” aldus burgemeester wnd, An Christiaens.

Schepen van mobiliteit, Patrick Jans: “Momenteel zijn er 15 oplaadpalen in Tongeren, per oplaadpaal zijn er twee oplaadpunten aanwezig. In 2020 komen er nog 7 bij. De publieke oplaadpalen zijn immers een belangrijke aanvulling op thuisladen en laden op het werk. De Vlaamse Overheid en netbeheerder Fluvius maakten hiervoor in 2017 een spreidingsplan op. De 22 laadpalen in Tongeren moesten verspreid over 4 jaar geplaatst worden. Elektrische wagens kunnen op deze parkeerplaatsen gratis en onbeperkt in de tijd tijdens het opladen van het voertuig parkeren. Betalen voor de stroom doe je makkelijk via de Smoov app of de laadpas.”

14 locaties en 15 oplaadpalen voor elektrische wagens:

Parking CC De VELINX

Dijk t.h.v. CC De VELINX

Parking De Motten

Parking Vermeulenstraat (langs AC Praetorium, 2 oplaadpalen)

Parking Pliniuspark

Julianus shopping (t.h.v. Leopoldwal)

‘t Vrijthof

Kloosterstraat (zijde Onze-Lieve-Vrouwebasiliek)

Blaarstraat (t.h.v. kruispunt Beemdstraat)

Ruttermarkt (t.h.v. parking kruispunt Rechtstraat)

Koninginnestraat (t.h.v. parking Neremsplein)

Merestraat (t.h.v. parking kruispunt Piringenstraat

K. Tongerse tennisclub

Sportoase

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame