Tongeren vandaag

Nieuws

6 Rijbewijzen ingetrokken bij snelheidscontroles

Vrijdag heeft de verkeersdienst snelheidscontroles met interceptie uitgevoerd.

Schaapsweide (50km/u):

Van de 211 gecontroleerde voertuigen waren er 34 voertuigen in overtreding.

1 bestuurder reed 93 km/u waarbij het rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken voor 15 dagen. Na deze intrekking vond deze bestuurder het toch nodig nog verder te gaan rijden. Dit met gevolg dat het voertuig op last van het parket getakeld werd.

1 bestuurder maakte al rijdend gebruik van zijn smartphone.

Hoeise Kassei (70km/u)

Er werden 663 voertuigen gecontroleerd waarvan er 269 in overtreding waren.

4 bestuurders werden geïntercepteerd na snelheden van 123, 125 (2x) en 131 km/u. Hun rijbewijzen werden ook onmiddellijk ingetrokken.

2 bestuurders konden niet geïntercepteerd worden (126 km/u en 150km/u) en deze zullen een uitnodiging krijgen voor de politierechtbank.

Er werden drie onmiddellijke inningen uitgeschreven voor het misbruiken van de grootlichten.

1 bestuurder droeg zijn veiligheidsgordel niet correct. Bij verdere controle bleek de ADR-uitrusting (gevaarlijke stoffen) niet conform. Hiervoor werd de bestuurder ook geverbaliseerd en de uitrusting in regel gesteld.

Elderseweg (50km/u):

Hier werd de snelheid van 213 voertuigen gecontroleerd en waren er 51 in overtreding. De hoogste snelheid was 86,9 km/u. Deze bestuurder heeft enorm veel geluk want vanaf 87 km/u wordt het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

Een bestuurder reed te snel en was onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ook ingetrokken.

1 voertuig had een rode vervallen keuringskaart en kreeg een proces verbaal. Hij moest zijn rit beëindigen en terug naar huis rijden.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame