Tongeren vandaag

Nieuws

Aanleg nieuwe vrachtwagenparking

Donderdag start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een extra vrachtwagenparking langs de Maastrichtersteenweg (N79) ter hoogte van het op- en afrittencomplex 32 van de E313.

Vlak naast de industriezone Tongeren-Oost, aan de huidige carpoolparking, komt er een nieuwe parking die plaats biedt aan 44 vrachtwagens. Met dit project biedt de Vlaamse Overheid een antwoord op de stijgende vraag naar vrachtwagenparkings in de omgeving van industriezones en snelwegen. Aan de naastgelegen carpoolparking Tongeren wijzigt niets.

De werken starten op 10 juni en nemen een vijftal maanden in beslag.

De afgelopen jaren vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer de omgeving van het complex 32 Tongeren, met o.a. nieuwe rotondes aan de op- en afritten. Deze ingrepen verbeterden er de doorstroming en de verkeersveiligheid aanzienlijk. Ook de carpoolparking met 100 plaatsen werd reeds eerder in gebruik genomen. De nieuwe vrachtwagenparking zal daaraan grenzen.

De ontsluiting van de nieuwe parking verloopt op dezelfde manier als bij de carpoolparking, nl. via de rotonde aan de ontsluitingsweg naar industriezone Tongeren-Oost. De parking zal vrij toegankelijk zijn.

Tegen de opening van de parking zullen er ook sanitaire voorzieningen aangelegd zijn voor de vrachtwagenchauffeurs. Het gaat om een zelfreinigende unit met twee toiletten en een urinoir, aangesloten op de riolering.

De Vlaamse Overheid investeert 1,6 miljoen euro in dit project.

Met 50 hectaren aan extra ondernemerscapaciteit op Tongeren-Oost steeg natuurlijk ook de vraag naar parkeerplaatsen voor vrachtwagens. Tot op heden parkeren de vrachtwagens nog op de wegen van het terrein zelf. De vrachtwagenparking zal zorgen voor een betere doorstroming en meer veiligheid.

Er is geen hinder voor het verkeer. De naastgelegen carpoolparking blijft bereikbaar.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame