Tongeren vandaag

Nieuws

Ambiomix

Vrijdag vindt het wereldfestival 'AmbioMix' plaats in de Makelarij, op de site van de Ambiorixkazerne. Dit is ontstaan vanuit het idee van verbinding tussen alle Tongenaren, jong en oud, Nederlandstalig en anderstalig."

Een organisatie van Open School Limburg Zuid, samen met tal van partners.

Vanuit Centrum Basiseducatie Open School Limburg Zuid ontstond het initiatief om een festival te organiseren. Heel wat partnerorganisaties uit Tongeren en Limburg sprongen mee op de kar: De Nieuwe Volksbond, De Schakelaar, buurtwerk Paspoel, sociaal huis de Semper, Huis van het kind, Koalaproject, Agentschap inburgering en integratie, CVO Qrios, de Velinx, Veelal organisaties en diensten die dagelijks te maken hebben met mensen die het wat moeilijker hebben in onze maatschappij en die we willen versterken.

Met dit festival trachten we een gemeenschapsgevoel te creëren tussen alle Tongenaren: jong en oud, Nederlandstalig en anderstalig. We willen dat iederéén erbij kan zijn en daarom vragen we geen inkom.

Programma

  • Kundabuffi (culturen in beweging) brengt een interactief aanbod voor jong en oud. Hierin zit verteltheater, Bollywooddans, djembé, …
  • Randanimatie: dans en muziek, grime, kalligrafie, djembé, hennaschilderen, voorleeshoek van de bib, volksspelen, animatie voor de allerkleinsten, …
  • Hoofdact: Paco Diatta & Afrotronics

Samen met taverne de Kazerne worden drank en versnaperingen klaargemaakt door een 20-tal vrijwilligers van Open School en andere partners. Dit bieden we aan voor een zeer democratische prijs.

Financiële ondersteuning

De organiserende partners hebben weinig tot geen financiële middelen om dit festival op touw te zetten. Ook het doelpubliek vanuit de sociale organisaties en diensten heeft beperkte financiële middelen.

We zijn dan ook blij met de financiële ondersteuning van de stad Tongeren, CERA, provincie Limburg, Rotary Tongeren, Soroptimisten Tongeren en Fairtrade Tongeren.

We hopen een 300 à 500 festivalgangers te mogen verwelkomen.

(Meer info over de Ambiorixsite kan u vinden op incompagnie.be)

INFO
Van 16u tot 20u in de Makelarij op de site van de Ambiorix-kazerne.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame