Tongeren vandaag

Nieuws

Archeologiedag

Vandaag is het de laatste van de drie archeologiedagen

Teseum
Tijdens de Archeologiedagen nemen archeologen je mee op een ontdekkingstocht door de basiliektoren, waar ze de verborgen schatten van historische graffiti onthullen.

Deze graffiti, gevonden in het belfort en de zolders van de basiliek, zijn waardevolle sporen van eeuwenoude menselijke activiteit.

Tijdens de restauratiewerkzaamheden in 2023 werden deze tekeningen en inscripties zorgvuldig gedocumenteerd. De graffiti omvatten namen, data, religieuze symbolen, passertekeningen, menselijke of dierlijke figuren, tekens van ambachtslieden, …
Ze bieden een boeiend inzicht in het verleden.

om 15u Aansluitend op de rondleiding krijg je de mogelijkheid om het belfort verder te ontdekken met een klim naar het torenpanorama.

Archeotour (GRM)

Reserveren

Reserveer je plek voor de Archeotour of bezoek aan de permanente tentoonstelling op 26 mei.

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Archeologiedagen pakt het Gallo-Romeins Museum uit met een bijzonder programma: binnen én buiten de museummuren. Je start met een korte rondleiding in het museum. Aan de hand van een gevarieerde selectie collectiestukken maak je er kennis met het leven in Romeins Tongeren. Daarna stap je met de gids op een comfortabele bus voor een boeiende rondrit. Je houdt halt bij de Romeinse stadsmuur, de tempelsite, het aquaduct en een grafheuvel (tumulus). Telkens krijg je vakkundig uitleg.

Opgelet: Bij elke halte stap je even van de bus. Het parcours te voet bevat een trap en onverharde wegen.

Ontdek je de collectie liever op eigen houtje? Ook dat kan. De permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ is de hele dag gratis toegankelijk.

Aanvangstijden

10.30 u.
10.45 u.
11.00 u.
13.30 u.
13.45 u.
14.00 u.
15.30 u.
15.45 u.
16.00 u.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame