Tongeren vandaag

Nieuws

Art Wall in vaccinatiecentrum

In het vaccinatiecentrum van Tongeren is er een ‘Art Wall’ geïnstalleerd. De werken zijn grotendeels gemaakt door cursisten van Pentagoon Academie. Maar er hangen ook tekeningen van de hand van Guillaume Duijsens (75 jaar). Guillaume is bewoner van het woonzorgcentrum De Motten. Hij maakt sinds de eerste lockdown in maart regelmatig tekeningen die covid-19 gerelateerd zijn.

Het vaccinatiecentrum Tongeren van de Eerstelijnszone Zuidoost Limburg is gelegen in dienstencentrum De Piepel. De beschikbare ruimte werd volledig ingericht volgens de richtlijnen van de Vlaamse Overheid. Om het geheel wat op te fleuren, heeft de organisatie nu een blanke muur ingericht als ‘Art Wall’.

“Cultuurbeleving staat al een jaar lang op een laag pitje. Nochtans blijkt uit onderzoek dat kunst kijken stress kan helpen verminderen.Geen betere plek dus om kunst te integreren dan hier in het vaccinatiecentrum”, zegt burgemeester Patrick Dewael.

In eerste instantie werd Pentagoon Academie gevraagd om werken van cursisten aan te leveren. “Daar zijn echte pareltjes uit gekomen, zowel van de jonge cursisten als van volwassen cursisten beeldatelier, volgens burgemeester Dewael.

“Maar ook de directeur van het woonzorgcentrum De Motten liet me weten dat een bewoner van het centrum sinds maart regelmatig tekeningen maakt over de dingen die hem bezighouden. Bewoners van de woonzorgcentra hebben het erg moeilijk gehad het afgelopen jaar. Een lange tijd was bezoek niet toegelaten. Ook zat de angst voor het virus er goed in bij veel bewoners. Ik was dus erg benieuwd naar de werken van Guillaume. Het was meteen duidelijk, zijn tekeningen mogen niet ontbreken op onze kunstwand.”


“Iedereen die de volgende maanden zijn prik komt halen in Tongeren, krijgt de Tongerse kunst er gratis bij. Hopelijk toveren we op deze manier een glimlach achter het mondmasker van menig Tongenaar , besluit burgemeester Dewael.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame