Tongeren vandaag

Nieuws

Ascot aan de Jeker 2019

Ladies Circle 37 Tongeren presenteerde vandaag, voor het tweede jaar op rij, ‘Ascot aan de Jeker’, de jaarlijkse ‘Hoedendag’ op de Jekerhippodroom. Zowat 1.500 bezoekers kwamen opdagen en 335 personen namen deel aan de brunch. Wie een hoofddeksel droeg, mocht gratis binnen.
De Oude Belgen mochten de prijzen uitdelen aan de winnaars van de 8 officiële paardenkoersen en ze stonden ook in voor het transport van de dames naar het volgwagenbusje zodat ze niet over de drassige piste moesten stappen.
Voor één keer moesten de dravende paarden de aandacht afstaan aan het randgebeuren. Opvallen was de boodschap. Niet enkel dames maar ook heren pronkten met een hoed. “We zijn fier dat Tongeren over een paardenrenbaan beschikt. De opbrengst van dit evenement schenken we aan lokale sociale doelen”, vertelde voorzitter Veronique Monard. Tijdens het defilé mocht een deskundige jury vier prijzen uitdelen: de mooiste hoed, het mooiste koppel, de origineelste hoed en het kind met de schattigste hoed. Godelieve Jansen uit Lommel pronkte met de ‘origineelste hoed’: Ik heb hem samen met mijn man in elkaar geknutseld. We hebben gekozen voor een afbeelding van een jockey met een sulky, de volgwagen van de rennen en natuurlijk mocht Ambiorix niet ontbreken”, glunderde de winnares: “We komen bijna elke zaterdag naar de Jekerhippodroom, niet om te gokken, maar we hebben zelf springpaarden.

De 5-jarige Tongerse Camilla Feron behaalde de titel van schattigste hoed: “Mijn omi heeft hem deze morgen helpen maken. We hebben er 2,5 uur aan geknutseld”, glunderde Camilla.

Naast zijn er miniatuurpaardjes aanwezig, gratis ponyritten, gratis springkastelen, gratis grimeuses, eendjes vissen voor de kinderen. De gasten kunnen de koersen meevolgen via de volgwagenbusjes.

Er is een grote tombolastand met prijzen voor meer dan 5500 euro.
Voor de volwassenen was er een gin- en cavabar,Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame