Tongeren vandaag

Nieuws

Asfaltering uitgesteld

De asfaltering tussen Elderseweg en Jaminéstraat gaat niet door
De geplande asfaltering van de Maastrichtersteenweg tussen de Elderseweg en de Jaminéstraat van vrijdag 22 op zaterdag 23 maart gaat niet door. Bij asfalteringswerken zijn droge weersomstandigheden nodig. De weersberichten zijn daarvoor te tegenstrijdig.
AWV zal later communiceren over de nieuwe datum. Het streefdoel blijft om de werken tegen het einde van 2024 te voltooien.


Nieuw asfalt tussen Viséweg en Gulden-Bodemweg

Verderop op de Maastrichtersteenweg, tussen het kruispunt met de Viséweg (N618) en Gulden-Bodemweg, staat een asfaltering gepland. Op donderdag 18 en vrijdag 19 april tussen 19.00 en 7.00 uur vernieuwen we de asfalttoplaag in beide richtingen.

Waar mogelijk worden de fietspaden verbreed om de verkeersveiligheid en het rijcomfort te verhogen. De linksafslagstrook naar de Heersterveldweg, komende van de rotonde, verdwijnt. Links of rechts afslaan richting de Heersterveldweg blijft wel nog steeds mogelijk.

Bredere fietspaden en nieuw asfalt tussen Gulden-Bodemweg en rotonde

Begin maart vernieuwde AWV ook al de rijweg en fietspaden op de Maastrichtersteenweg, tussen de Gulden-Bodemweg en de rotonde nabij bedrijventerrein Tongeren-Oost. De fietspaden zijn grotendeels verbreed naar 1.70 meter voor meer fietsveiligheid en -comfort.
Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame