Tongeren vandaag

Nieuws

az Vesalius gestart met vaccinatie ziekenhuispersoneel

In az Vesalius, het ziekenhuis met campussen in Bilzen en Tongeren, zijn vandaag de vaccinaties van het ziekenhuispersoneel gestart. De eerste 200 vaccins zijn voor de verpleegkundigen en artsen van de afdelingen spoedgevallen en intensieve zorgen en de COVID-diensten. Zij krijgen het Moderna-vaccin.

Jean-Marie Boulogne, hoofdverpleegkundige van de dienst intensieve zorgen, was de eerste die gevaccineerd werd: “Ik ben er heel blij mee, omdat het ons perspectief biedt om terug te gaan naar een normalere manier van leven, en ook een normalere manier van werken. En ik ben natuurlijk ook best fier om de eerste te zijn.”

Alex Breugelmans, hoofdarts: “Een moment waar iedereen naar heeft uitgekeken. De collega’s hebben zich in grote getale ingeschreven en het enthousiasme waarmee ze voor hun vaccin komen is mooi om te zien. We hopen dan ook dat de volgende vaccins niet te lang op zich laten wachten zodat we al onze personeelsleden kunnen inenten, en dat ook de brede bevolking snel aan de beurt is.”

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame