Tongeren vandaag

Nieuws

AZ Vesalius start met sportkliniek

az Vesalius start met een sportkliniek op zijn campus in Tongeren. Die richt zich tot professionele én recreatieve sporters en biedt hen snelle toegang tot gespecialiseerde zorg bij een sportblessure. Een team van drie artsen bundelt zijn expertise om de sportmedische zorg in de regio naar een hoger niveau te tillen. Sporters kunnen er terecht vanaf 4 maart.

Dokter Kristof Smeets (Li) en dokter Raf Suy (Re) zijn beiden sportchirurg. Samen met sportarts en fysisch arts dokter Leonie Geukens (Mi) vormen zij het team van de nieuwe sportkliniek. “Door van elkaars kennis gebruik te maken kunnen we de kwaliteit van onze sportmedische zorg verhogen,” zegt dokter Geukens, die hoofd is van de medische staf van KRC Genk en vaste ploegarts van de Yellow Tigers, het nationaal vrouwenvolleybalteam.
De drie artsen zijn opgeleid om echografieën uit te voeren en hebben snelle toegang tot bijkomende medische beeldvorming indien nodig. “Vanuit onze gedeelde expertise kan er snel een diagnose worden gesteld en een gepast behandelplan worden opgemaakt.”

Blessure in het weekend? Raadpleging op maandag

De sportkliniek maakt gebruik van een online afsprakensysteem dat via de app en de website van het ziekenhuis raadpleegbaar is. Afspraken worden ingepland op maandag en elke sporter die zich aanmeldt moet nooit langer dan een week wachten op een afspraak.

“Omdat we geblesseerde sporters sneller kunnen zien wordt de service beter,” aldus de artsen. “Een combinatie van kwaliteit en snelheid, dat is onze sterkte.”

foto: MMT

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame