Tongeren vandaag

Nieuws

Belevingsrun op 10 augustus

Op zaterdag 10 augustus kan iedereen de eerste stad al joggend ontdekken tijdens ‘Beleef Tongeren’, een avondlijke stadsloop langs verrassende plekjes en door openbare gebouwen.
“Hiermee willen we inpikken op de hype van de belevingsruns.. Tongeren was hierin de missing link.”, weet sportschepen Patrick Jans. “ Het is de bedoeling dat de deelnemers, op een rustige manier en op eigen tempo, verrassende plekjes van onze stad kunnen ontdekken”.
“We hebben bewust gekozen voor 10 augustus zodat ‘Beleef Tongeren’ middenin de programmatie van het cultuurfestival ‘MoMeNT’ valt, want dat draait rond ‘TIJD’. ”, vult cultuurschepen An Christiaens aan.
Start en aankomst zijn voorzien op de Grote Markt. De gratis Kidsrun van 1 km start om 19u30. Tussen 20u en 21u kan iedereen vrij vertrekken voor de avondloop. Wie vooraf inschrijft (t.e.m. 6 augustus) betaalt 12,5 euro voor de belevingsrun. De dag zelf kost het 17 euro. Kinderen onder de 12 jaar betalen vooraf 5 euro en de dag zelf 8 euro. Meer info: www.beleeftongeren.be.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame