Tongeren vandaag

Nieuws

Bevalling in inkomhal Vesalius

100 baby’s in az Vesalius. Allemaal unieke verhalen, maar één wel heel bijzonder

Drukke dagen op onze materniteit. Afgelopen nacht werd het 100ste baby'tje van 2019 geboren in az Vesalius. Honderd unieke verhalen, maar dat van de 99ste geboorte, gisteren om 18:10 uur, is extra bijzonder. Toen beviel Ine Geurts van haar dochter Aurélie. Niet in de verloskamer, maar in onze inkomhal.

"Ik slaakte een kreet en blijkbaar maakte die duidelijk dat het dringend was," vertelt Ine. "Een medewerkster aan het onthaal nam de telefoon en vrijwel meteen waren er drie vroedvrouwen die me fantastisch hebben geholpen. Ze zorgden er ook voor dat ik afgeschermd was, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Daar was natuurlijk ook geen tijd voor, voor ik het wist had ik Aurélie in mijn armen."

Marijke Luyck is die medewerkster aan het onthaal. "Je maakt van alles mee in een ziekenhuis, maar dit zal ik nooit vergeten. De vroedvrouwen die zo rustig en professioneel te werk gingen en zo begaan waren met dit jonge gezin. Een mooi moment." 

"We weten natuurlijk wat doen in zo'n situatie maar het blijft spannend," zegt hoofdvroedvrouw Martine Leroi. "Toen het telefoontje kwam zijn mijn collega's met een bevallingsset naar beneden gegaan en hebben zij ervoor gezorgd dat de geboorte van Aurélie veilig en discreet kon verlopen, ook al waren de omstandigheden uitzonderlijk. Het jonge gezin stelt het goed, dat is voor ons het belangrijkste."

De collega's van spoed zorgden voor een bed en zo kwam het kersverse gezin gezond en wel toch nog op de juiste afdeling terecht.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame