Tongeren vandaag

Nieuws

Biervrienden stellen Kamiel voor

In het Panishof in Bommershoven werd dit weekend 'Kamiel' voorgesteld: het nieuwste brouwsel van 'Polygoon' vzw uit Widooie. Het brouwen laten ze over aan Den Toetëlèr in Hoeselt.

Polygoon vzw is ontstaan op 1 januari 2017 als een vereniging die de brouwcultuur in het algemeen wil promoten.


De 3 stichtende leden zijn de gebroeders Niels en Sven Langenaeken uit Widooie en hun klasgenoot Boris Wouters uit Henis. Ze brouwen al sinds 2011 op kleine schaal.

Polygoon betekent niets meer of minder dan ‘veelhoek’, hetgeen de veelzijdigheid van bierbrouwen in het algemeen symboliseert. De veelhoek of Polygoon is duidelijk terug te vinden in het logo, maar ook in het smaakwiel. Dit smaakwiel is als het ware de karakterbeschrijving van het bier in het flesje en is dan ook typisch voor elk bier.

Ondertussen zijn er reeds drie bieren op de markt: Polygoon ANNA (2017) , Polygoon FLEUR (2018) en Polygoon KAMIEL(2019).
Anna is een blond bier van 6%, Fleur heeft 7% en Kamiel is een donker bier met 9,5%, een zacht nier met een toets van vanille. het is verkrijgbaar in flessen van 33 en 75 cl.

Kamiel is vernoemd naar een dorpsfiguur in Widooie..

"We hebben de smaak voor het bierbrouwen in het College te pakken gekregen dankzij Koen Leppens, leerkracht fysica. Het eerste brouwsel werd tijdens de proclamatie geschonken, maar we vonden dat het beter kon", vertellen Niels en Boris.
Kamiel is een sterk bruin bier van 9.5% alc. met voor 30% karamelmouten. Qua kruiding werd gekozen voor kaneel en koriander. Daarnaast werden vanillestokjes toegevoegd op het einde van het brouwproces om zoveel mogelijk van het aroma te behouden.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame