Tongeren vandaag

Nieuws

Boek 'Gidon van Glorie' - Tongerse wielerlegendes

Josy Deckers heeft weer een boek klaar over Tongerse wilerlegendes: 'Gidon van Glorie'.

In de nieuwe publicatie 'Gidon van Glorie - Tongerse wielerlegendes uit de naoorlogse periode’ wordt je meegenomen naar de gloriejaren van het Tongerse wielrennen. In de jaren 1950 bracht Tongeren een unieke generatie renners voort. Stuk voor stuk vedetten, wiens mooie, gekke, leuke, opmerkelijke en spraakmakende verhalen ons voor altijd zullen bijblijven. In deze uitgave komen 8 renners aan bod: Marcel Vermeiren ,Jean Vliegen, Gerard Deborre ,Jozef Pansar , Jacques Schoubben , Raymond Vrancken ,Roger Vandersmissen en Frans Schoubben . Deze publicatie is een eerbetoon aan dit stukje onvergetelijke wielergeschiedenis. Het is een verzameling van verhalen, herinneringen en triomfen die auteur Josy Deckers niet verloren wilde laten gaan.

U kan het boek vanaf nu tot 12 mei bestellen aan de voorinschrijvingsprijs van € 30 (+ €8 verzendkosten in België). Dit kan door het bedrag over te schrijven naar BE67 4538 2141 5187 t.a.v. vzw KLGOG met vermelding ‘Gidon van Glorie’.

Bestelde boeken kan u afhalen tijdens de voorstelling op donderdag 6 juni om 19u in de feestzaal van het Stadhuis, op de wielerbeurs te Winksele-Delle op zaterdag 8 juni tussen 9u en 12u30 of vanaf maandag 10 juni in het stadsarchief.

Achteraf zal het boek nog te koop zijn aan € 45 in het stadsarchief en bij enkele Tongerse boekhandels.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame