Tongeren vandaag

Nieuws

Boek Victor Lenaers voorgesteld

Deze namiddag werd in de kantine van ADD (atletiekpiste) het boek over wielerlegende Victor Lenaers voorgesteld. De Corporal won 100 jaar geleden de Ronde van Frankrijk in de categorie 'Onverzorgden'.
In 'Van Krijgsgevangene tot Rondewinnaar' wordt het levensverhaal van Victor Lenaers beschreven van zijn geboorte (1893) tot zijn overlijden (1967). 

Naast familieleden van Victor waren ook verscheidene gewezen wielrenners uit Tongeren en omstreken aanwezig op de voorstelling. 

Auteur Josy Deckers kreeg voor het boek hulp van Veerle Vandooren (Stadsarchief). Josy verzamelde alle info en foto's en Veerle zorgde voor de teksten en de layout. Het boek is een uitgave van het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Het is te verkrijgen aan 35 euro in het Stadsarchief en bij boekhandel Standaard.

Josy vond veel materiaal bij Luc Lenaers die een o.a. de fietskader, het overwinningslint en foto's van Victor bezit. 

Het is ondertussen al de zesde uitgave die Josy wijdt aan de Tongerse wielrenners:

eerder verschenen al 'Groot Tongeren, een eeuw wielrennen' en vier delen van 'Historie der Tongerse wielergoden'. Momenteel werkt Josy aan een publicatie over de wielrennersfamilie Schoubben. 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame