Tongeren vandaag

Nieuws

Boekenruilkast in station

Enjoy a book: boekenruilkast in station van Tongeren

Sinds kort vind je in de wachtzaal van het station van Tongeren een boekenruilkast. Voor het beheer ervan werkt NMBS samen met de plaatselijke openbare bibliotheek.

De meeste reizigers zien hun treinreis als tijd voor zichzelf, een tijd om te ontspannen: een op de vijf verklaart deze tijd door te brengen met het lezen van een boek. Burgemeester Patrick Dewael: “In de boekenruilkastjes vind je zowel fictie als non-fictie. Daarbij werd ook aan de kleinste reizigers gedacht, met een beperkt kinderaanbod. Bedoeling is om een boek te lenen, te lezen tijdens één of meerdere treinreizen en in een ander station weer achter te laten. Maar ook eigen boeken achterlaten om te delen met andere reizigers is mogelijk. “

Cultuurschepen An Christiaens: “Onze bibliotheek voorziet de kast van een eerste voorraad boeken en vult deze op geregelde tijdstippen terug aan. Zo geven we onze boeken een tweede leven, treinreizigers krijgen gratis lectuur tijdens hun reis en de bibliotheek doet aan leesbevordering. Een win-winsituatie voor iedereen.”

Voor het concept van de boekenruilkasten schreef NMBS een wedstrijd uit. Het winnende ontwerp werd gemaakt door een team van derdejaarsleerlingen van de richting "industriële vormgeving" van de school Saint-Luc in Luik. Het concept zet in op recycling door hergebruik van oude treinelementen. De boekenkasten werden vervolgens door een maatwerkbedrijf gemaakt op basis van de ontwerpplannen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame