Tongeren vandaag

Nieuws

Boekje met kleine & grote momenten in Tongeren

Het Stadsarchief heeft een boekje ontworpen met foto's van 'bijzondere momenten' in de Tongerse geschiedenis. Er is hiervoor gegrasduind in het archief van wijlen fotograaf Paul Christiaens.

Het boekje wordt gratis bedeeld aan alle Tongerse woonzorgcentra.
Deze middag kwam wzc Sint-Franciscus als eerste aan de beurt

"Niemand kan er omheen: iedereen voelt, ziet, ervaart dat 2020 een bijzonder jaar zal worden.Omwille van de gezondheid van iedereen werd het dagelijkse leven momenteel even stilgelegd.
Het moeten missen van het contact met anderen valt sommigen heel zwaar.Vooral voor mensen in rusthuizen en woonzorgcentra is het net dat éne bezoekje of dat éne kleine gebaar dat soms een wereld van verschil kan maken.
Als stadsarchief van Tongeren vroegen we ons af of we niet iets konden doen met de vele oude foto’s die we in ons bezit hebben.We maakten een selectie, met als thema ‘bijzondere momenten’, omdat we beseffen dat we ons ook nu op een bijzonder moment in de geschiedenis bevinden.
We kozen voor momenten die belangrijk waren voor de Tongenaar, zowel klein als groot.Dit kan gaan van een klasfoto, over een huwelijk, tot een groot evenement zoals de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten.Verder richtten we ons op de periode 1930-1960, de periode die het meest herkenbaar zal zijn voor de mensen die zich op dit moment in een rusthuis of woonzorgcentrum bevinden.Vele foto’s zijn van de hand van fotograaf Paul Christiaens, waarvan het stadsarchief momenteel duizenden foto’s aan het digitaliseren is.Zijn foto’s werden aangeduid met een *. We danken zijn familie hierbij nog eens uitdrukkelijk om de grote collectie foto’s ter beschikking te stellen.

Wij hopen dat we met dit boekje de Tongenaar een klein hart onder de riem kunnen steken en het ophalen van mooie herinneringen kunnen stimuleren", weet Gerard Stassen,schepen van Erfgoed

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame