Tongeren vandaag

Nieuws

Boekpresentatie boeren | Erik Vlaminck

Deze voormiddag is op de Binkelhoeve in Neerrepen het boek over boeren voorgesteld.

Een verhaal over twee broers.

De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Ze komen uit een gezin waar niemand iemand aanraakt. Kent ge dat, zo’n manier van leven? Meer zwijgen dan spreken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Boerenmiserie.

Erik Vlaminck verbleef in 2019 vier weken in de Binkelhoeve waar hij getuige was van de goede zorgen door Camille en Julienne. Erik schreef er zijn boek boeren, waarbij de titel zowel verwijst naar het werkwoord alsook naar de achterliggende professionals die actief zijn in de land- en tuinbouw of veeteelt. De lancering van zijn nieuw boek gaat samen met de première van de gelijknamige theatervoorstelling op vrijdag 23 juli.

In deze voorstelling vechten boeren tegen mensen, tegen een wereld die ze niet kunnen vatten.

Passie voor de boerenstiel botst met klimaatzorg en de klauwen van grootkapitaal. Broederhaat en broederliefde vechten om balans. Ook die ene vrouw die er niet is, speelt een rol. De mensen willen hun eigen leven en verdoemenis niet op de scène zien. Daarom moet er ook humor in zitten. Kolossaal veel humor.

Na de première in Tongeren is boeren te zien in Oostende (TAZ) en tijdens het voorjaar van 2022 reist boeren naar Boechout, Riemst, Houthalen, Menen,...

vrij. 23/07 om 20u00 - UITVERKOCHT!
zat.24/07 om 15u00 - UITVERKOCHT!zat. 24/07 om 20u00 - UITVERKOCHT!
zon. 25/07 om 15u00 & 20u00 - UITVERKOCHT!

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame