Tongeren vandaag

Nieuws

Bouwprojecten in Tongeren

De komende maanden komen er in Tongeren maar liefst 540 huizen of appartementen bij: 

Residentie Sacramento
Het project Sacramento (11 Novemberwal) sluit aan op het stadsvernieuwingsproject Anicius met 81 appartementen, serviceflats en commerciële ruimte.
De vroegere Midas-garage maakt plaats voor een hedendaags architectuurproject van 29 appartementen langs de Ring met zicht op de Middeleeuwse omwalling. De bouw van dit project is gestart en wordt opgevolgd door ontwikkelaar SOM Project, Vercammen Woonprojecten en architect Michel Jansen. 

* Residentie Ambiorix
Wat vroeger een steenkoolhandelaar was op de (hoek van de Elderseweg en de Ambiorixstraat), net buiten het centrum van Tongeren,  De residentie bestaat uit 14 energiezuinige appartementen voorzien van een ruim terras. Net buiten het centrum, bouw door SOM Project 


* Residentie Pol
Voor de invulling van een royal perceel buiten de stadsring (Henisstraat) ontwierp Drieskens & Dubois Architecten in opdracht van JDP-bouw een residentie van 11 appartementen. Residentie Pol bestaat uit 4 verdiepingen, met 3 appartementen op de eerste 3 bouwlagen en twee appartementen bovenop. Er is een ondergrondse parking voorzien met 14 plekken en private bergingen. De onderste appartementen hebben een tuin tot hun beschikking, de andere een zonnig en ruim terras. Voorheen stond hier een halfopen bebouwing, een villa die eigenlijk voor zo'n centrale locatie veel ruimte innam en niet bij de hedendaagse woonwens van de gemiddelde stadsinwoner aansloot. Het project is al volledig uitverkocht.

* Hoeve Brone
Herbestemmingsproject voor de voormalige Bronehoeve ((Koninksemstraat). So Real Estate Hasselt vertaalt de oude glorie van de vierkantshoeve uit 1827 in hedendaagse en stijlvolle wooneenheden en verrijkt de buurt met een bijkomend en verbindend nieuwbouwproject. 
Met 30 wooneenheden krijgt het ambitieuze project vorm in het historische gebouw van de hoeve én twee nieuwe gebouwen ten zuidwesten, met 36 ondergrondse parkeerplaatsen. Het project wordt aangevuld met een streekeigen samenstelling van bomen, hagen en planten.

* Tongers Veld
Tongers Veld is een nieuwe verkaveling (aan de Herenweg en Mantelstraat). Deze 11 villa's genieten een hedendaags en luxueus design van architectenbureau Drieskens & Dubois. Strak en modern of gezellig landelijk, er is voor ieder wat wils. 

* Residentie Venus
Op de hoek van de Beukenbergweg en de Sint-Truidersteenweg, is SOM Project en Vercammen Woonprojecten bezig met de bouw van een kleinschalig residentieel nieuwbouwproject. Het ligt naast het Casinogebouw en schouwburg. Hier werden er enkele oude huizen afgebroken om plaats te maken voor 13 appartementen. De naam 'Venus' verwijst naar de Romeinse godin van de liefde en de schoonheid.

* Residentie Ricus
Op wandelafstand van et centrum (Schaapsweide) staat al het woonproject llex, waar de eerste mensen in 2020 introkken. Vandaag is de bouw van fase twee, Ricus, aan de orde. Ilex telt 30 appartementen, maar Ricus, er tegenover gelegen, is nog iets groter met 36 appartementen van projectontwikkelaar Hemar Construct NV. Kenmerkend voor de appartementen zijn de bijzonder royale afmetingen:  tussen de 150 en 270 m2 groot. Het grote park rond de gebouwen is afgeschermd en biedt de bewoners extra privacy, Er werd geïnvesteerd in een grote ondergrondse parking. Ook besloot de bouwheer om de gebouwen volledig gasvrij te maken. Er is gekozen voor warmtepompen, en de bovenste appartementen hebben airco en domotica. Daarnaast hebben alle appartementen zonnepanelen gekregen. 

* Geebroek
Vercammen Woonprojecten is gestart met de uitwerking van de plannen voor de ontwikkeling van een residentiële verkaveling in de gelijknamige straat Geebroek. Het kleinschalige verkavelingsproject zal bestaan uit enkele hoogwaardige, bijna-energie-neutrale (BEN) nieuwbouwwoningen
Met project Geebroek wil de ontwikkelaar uitpakken met een divers aanbod van verschillende stijlen van woningen met keuze uit een halfopen of open bebouwing, en naargelang uw voorkeur kiest u voor een moderne architectuur of een woning opgetrokken in klassieke/landelijke stijl. Bovendien zullen kopers "carte blanche" genieten wat bereft de gewenste indeling en afwerking van hun voorkeurswoning: 

* Residentie Florus
Het nieuwbouwproject Florus (Maastrichtersteenweg) door A. Verelst Development: De kleine ode werkmanshuisjes en vde oormalige Bloemenhal maken plaats voor een project met 42 appartementen en 47 ondergrondse parkeerplaatsen. aan een groene omgeving. Het project valt op door 2 moderne volumes die door hun materiaalgebruik ten opzichte van elkaar verspringen. Special is dat er een overbrugging komt zodat je via brugjes moet binnenkomen. Elk appartement is voorzien van een ruim terras met zicht op de groen aangelegde omgeving. Daarnaast zullen alle appartementen gekenmerkt worden door E-peil 20, mede dankzij het gebruik van geothermische warmtepompen.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame