Tongeren vandaag

Nieuws

Bridgeclub de Eburoon promoveert

De Tongerse bridgeclub de "Eburoon" werd kampioen op regionaal niveau en promoveert van Liga 2 naar Liga 1. De winnende ploeg bestaat uit 6 spelers: Robert Dessers, Leon Vanseer, Jean-Marie Tomsin, Patrick Royakkers, Raph Pipeleers en kapitein Carlos Nouwkens.
De competitie duurde van oktober 2018 tot februari 2019. In totaal won de ploeg 14 matchen, 1 wedstrijd eindigde met een gelijkspel en slechts 4 matchen werden verloren. De Eburoon behaalde 254 punten, liefst 22 meer dan de tweede. De overige teams kwamen niet alleen uit Limburg, maar ook uit Antwerpen en Vlaams Brabant.
"Spelen in Liga 1 zal weliswaar een hele uitdaging zijn, maar veel oefening en steun van de leden zullen zeker een hulp zijn om de moeilijkheden te overwinnen. Men zal deel uitmaken van het gewestelijk niveau wat ongetwijfeld doet dromen van het nationale niveau", weet Raph.
Bridge club de Eburoon telt momenteel 64 leden, mannen en vrouwen, en is lid van de Vlaamse Bridge Liga. (VBL). De club komt tweemaal per week samen, (maandag en donderdag) in het zaaltje boven café de Lido (Grote markt). Tijdens deze bijeenkomsten wordt er geoefend,gespeeld en de scores worden vergeleken Op regelmatige basis worden cursussen georganiseerd voor beginners, opleidingen gegeven voor gevorderden,en bovendien worden alle leden begeleid door ervaren spelers.
De lesgever is Marcel Vanseer, een Tongenaar, die al jaren in ere divisie en eerste nationaal actief is.


Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame

Copyright © 2024 Tongeren Vandaag