Tongeren vandaag

Nieuws

Brouwerij At Tack

Karel Tack heeft zijn eigen brouwerij AT TACK aan de Bilzersteenweg 285. Daar kan je voortaan ook terecht voor een Tongerse Tripel.

Karel startte in 2007 met het brouwen van bier, samen met een goede vriend. Hij studeerde 3 jaar "zythologie" in de avondschool bij Syntra Hasselt en sinds 2010 mag hij zich officieel zytholoog noemen. Om de diploma-uitreiking te vieren brouwt hij met enkele medestudenten AmBassadeur, een greenhoppingbier. Dit bier wordt sindsdien elk jaar begin november in een nieuwe gedaante verkocht.

In 2012 brouwt hij Ragnabok en Felix, bieren in het thema van de tijdelijke tentoonstelling Vikingen in het GRM

In 2015 mag hij samen met zijn compagnons een gouden medaille in ontvangst nemen voor AmBassadeur.

In 2016 brouwt hij Sibyl (een levend bier) en VonkAttack, (gebrouwen in samenwerking met Dirk Duchateau en verkrijgbaar in zijn traiteurszaak VONK) Twee bieren met een laag alcoholpercentage.

In 2018 besluit Karel het heft in eigen handen te nemen en een eigen microbrouwerij te starten en zo wordt AT TACK geboren. "We willen in onze toekomstige brouwerij op maat brouwen. Dat wil zeggen dat we werken met kleine oplages van minimum 100 liter en maximum 500 liter. Samen met de opdrachtgever stellen we een smaakpalet samen waaraan het bier moet voldoen. Aan de hand van die afspraken gaan we aan de slag bij het brouwen. In 2022 hopen we deze droom te kunnen realiseren".

Realisaties van Karel Tack
Champagnebier Legatus (blonde tripel van 9,5procent) is gebrouwen in samenwerking met Wijndomein Optimbulles.
Admiral Belgian Tripel (sterk blond bier) gebrouwen in samenwerking met Admir Hadzic en is niet meer verkrijgbaar.
Een bruisend MoMeNT: een experiment van Karel in samenwerking met Wijndomein Optimbulles. Later werd dit bier de drank die hand in hand gaat met Cultuurzomer MoMeNT

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame