Tongeren vandaag

Nieuws

Burgemeester krijgt Vredeslicht

Burgemeester Patrick Dewael heeft deze namiddag het Vredeslicht ontvangen in de basiliek. Hij werd er onthaald door deken Reynders, suisse Tony en René (vriend van de kerststal).

"Het is fijn dat de burgervader van de stad het Vredeslicht in ontvangst komt nemen. Het komt vanuit Bethlehem en is al voor het derde jaar op rij in Tongeren. De voorbije weken zijn heel veel mensen het hier komen halen. Het is een eenvoudig teken, maar het betekent toch veel. Het verwijst naar Jezus zelf", vertelde de deken.

De burgemeester dankte voor de erkentelijkheid: "De vorige jaren was de komst van het Vredeslicht een indrukwekkend moment met vele honderden aanwezigen. Nu zijn het andere omstandigheden. Het vredeslicht is voor alle Tongenaren een belangrijke boodschap". Hij hoopt dat de komende weken er versoepelingen komen en perspectieven zodat we kunnen terugkeren naar 'het nieuwe normaal'
"De idee achter het Vredeslicht is dat mensen rond Kerstmis het licht met elkaar delen zonder te doven, over grenzen, leeftijden, religies heen", wist de burgemeester.

Zijn Vredeslicht krijgt een plek in het Praetorium: in zijn bureau of in de schepenzaal

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame