Tongeren vandaag

Nieuws

Burgemeester nodigt uit

Tussen 11u en 13u zijn zowat 1.500 mensen komen opdagen voor de 7de editie van: 'De burgemeester nodigt uit', het jaarlijkse volksfeest t.g.v. de verjaardag van Patrick Dewael. Iedereen werd aan het Museumkwartier persoonlijk door hem verwelkomd en getrakteerd op één gratis drank en frieten met stoofvleessaus. Wie meer wilde drinken, moest ditmaal betalen want de opbrengst wordt achteraf geschonken aan het B.C.G.
In zijn speech blikte Dewael achteruit en vooruit:
Hij had het over de gerealiseerde beloftes uit zijn vorige toespraken:
- meer parking in het centrum
- de Jeker door Tongeren laten stromen
- zijn oproep om aan te sluiten op Facebookpagina voor een openluchtzwembad.
"Als je iets wil in een stad, kun je het waarmaken. Tongeren is volop in beweging".
Hij blikte vooruit op 4 'chantiers':
- 1. Wonen: er zijn 248 bouwaanvragen vergund en 955 in voorontwerp
- 2. Werk en ondernemen: er werken 2.900 mensen op onze industrieterreinen en de uitbreiding van Tongeren-Oost met 50 ha is aan de gang
- 3. Binnenstad: T-Forum zou het centrum parten spelen. Ik heb liever dat het in onze stad ligt, dan 5 km hogerop op Waals grondgebied. T-Forum wordt niet uitgebreid en we blijven onze detailhandel stimuleren.
- 4. Cultuur - Kunst -Erfgoed: "Tongeren moet het Avignon van Haspengouw worden. We moeten onze toekomst delen met Luik en Maastricht (Z33, PXL, internationale kunstenaars). Tongeren moet evolueren naar het mekka van Kunst en Cultuur".
Dewael was ook kritisch: "Zijn er hier problemen? Ja. We gaan Tongeren nog meer op de kaart zetten. De tocht is moeilijk, maar de gids ervaren". 

 

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame