Tongeren vandaag

Nieuws

Buurtpreventie Tongeren boekt eerste successen

Het buurtpreventienetwerk via ‘WhatsApp’ in Tongeren telt reeds meer dan 760 aangesloten leden op amper een half jaar tijd. Momenteel zijn er 17 netwerken actief, 2 netwerken zijn in opstart en 2 netwerken hebben hun interesse getoond.

Patrick Dewael, burgemeester: “Als Tongenaar kunt u zich sinds eind 2018 verenigen in een WhatsApp-groep om het veiligheidsgevoel in uw buurt te vergroten. WhatsApp-buurtpreventie is een burgerinitiatief door en voor burgers ter preventie van diefstal en inbraak. Intussen werden er in Tongeren reeds 17 netwerken opgestart met meer dan 760 leden. 2 netwerken zijn momenteel in opstart en 2 netwerken toonden hun interesse.”
Het opzet van buurtpreventie is dat de buurtbewoners een oogje in het zeil houden en bij mogelijk onraad andere buurtbewoners en politie alarmeren. Via WhatsApp, een gratis berichtenservice die makkelijk op de smartphone geïnstalleerd kan worden, is het veilig en eenvoudig om snel berichten te sturen naar verscheidene personen tegelijkertijd. Zo kan de politie sneller optreden bij verdachte signalen.
“Het buurtpreventienetwerk in Tongeren is nu al een groot succes. Zo werden er de voorbije maanden o.a. illegale activiteiten stopgezet, wagens met geschrapte of gestolen kentekenplaten werden bij de politie gemeld, inbraken werden voorkomen door alerte buurtbewoners waarna de verdachten gevlucht zijn,… Samen maken we de buurt in onze stad leefbaarder en veiliger!” besluit burgemeester Patrick Dewael.

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame