Tongeren vandaag

Nieuws

Car Control cursus op speelplaats Tio

Vandaag organiseert stad Tongeren voor de 2de keer een ‘Car Control cursus’ voor jongeren tussen 18 en 25 jaar. De lessen vinden plaats op de speelplaats van de school VIIO Tongeren (Rode Kruislaan). Er zijn 12 jongeren ingeschreven voor de cursus en er staan 3 wagens klaar.
Patrick Dewael, burgemeester: “Eén ieder van ons begeeft zich dagelijks meerdere keren in het verkeer hetzij met de auto, de bromfiets, fiets, het openbaar vervoer of te voet. Het is dan ook als overheid onze taak ervoor te zorgen dat dit op een veilige manier kan gebeuren. Daarnaast is een goede kennis van de verkeersregels en een alerte en anticiperende attitudeals weggebruiker uitermate belangrijk voor de veiligheid op de weg. Goede verkeersinfrastructuur, -regels en opleidingen gaan hand in hand opdat wij ons veilig kunnen verplaatsen van punt A naar punt B.”
An Christiaens, schepen van Jeugd: “Niet alle jonge chauffeurs voelen zich even zelfverzekerd in het verkeer.Anderen denken dan weer dat ze na het behalen van hun rijbewijs niets meer bij te leren hebben. De harde realiteit van het aantal verkeersslachtoffers toont echter het tegendeel aan. Waar jepas na jaren rijden kan zeggen ervaren te zijn, duurt het niet zolang vooraleer je als chauffeur geconfronteerd wordt met allerlei onverwachte situaties. Tijdens de ‘Car Control cursus’ ervaren de jonge chauffeurs hoe het voelt om eenzelfde manoeuvre uit toevoeren op zowel een droog als nat wegdek en met verschillende snelheden.”
Patrick Jans, schepen van Mobiliteit: “In de mobiliteitsplannen wordt er steeds meer aandacht besteed aan een veiliger verkeersinfrastructuur en aan de alternatieve duurzame verplaatsingsmogelijkheden. In de huidige snelle maatschappij verwelkomen we dagelijks nieuwe jonge chauffeurs op onze wegen.De cursus Car-Control kan voor hen een waardevolle aanvulling betekenen van hun rijopleiding, zodat zij bewuster kunnen bijdragen aan hun eigen veiligheid en aan die van de andere weggebruikers. “

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame