Tongeren vandaag

Nieuws

Carrefour Luikersteenweg kreeg nieuwe inrichting

Vanavond is de vernieuwde Carrefour Market (Luikersteenweg) heropend.

* Regionaal directeur Koen Corthouts zorgde voor de verwelkoming: "Op deze plek opende in 1985 een GB, als eerste grote supermarkt in de wijde omgeving. De afgelopen 34 jaar heeft de winkel meerdere transformaties meegemaakt, de laatste in 2012. We hebben geluisterd naar de klanten via een onderzoek en gesprekken. Want de klant is onze werkgever. Ze misten 'moderniteit', de doorgangen waren te smal en er was onvoldoende bio. We hebben gekozen voor easy shopping.In 4 weken werd de versmarkt uitgebreid, kwam er een groter bio assortiment, een zone met lokale streekproducten, de kassazone werd vernieuwd, net zoals de koeling. Een nieuwe vloer en LED-verlichting maken het plaatje compleet.

Tot slot hebben we een Carrefour Café ingericht waar klanten hun gekochte waren kunnen proeven en genieten van koffie of soep".

* Middenstandsschepen Marc Hoogmartens mocht ook hier de burgemeester vervangen: "Ik kwam hier als gamin naar de GB voor een pakje chips. Ondertussen is deze winkel gegroeid en geëvolueerd. Maar ook Tongeren is in die 34 jaar veranderd: qua jobs, qua cultuur, qua onderwijs (6.000 leerlingen) en ook op recreatief vlak. Daarnaast is ook ons koopgedrag gewijzigd, denk maar aan de evolutie van e-commerce. Maar als stadsbestuur blijven we ons best doen voor onze investeerders".
* Winkelverantwoordelijke Brigida Risuto mocht als laatste speechen: "We waren op zoek naar een trendy winkel. Hier is 2 mio geïnvesteerd. De werken hebben 4 weken geduurd en de winkel was amper 4 dagen dicht. We zijn gestart met plan A en uiteindelijk is het plan E geworden. In de eerste fase werden de droge voeding, de afdeling parfumerie en de non-food aangepakt. In de tweede fase de vers afdeling. Zaterdag 1 juni hebben 35 werknemers alles leeggemaakt. Er werden 50 paletten in een buitentent gestouwd. Niets is verloren gegaan. Wat niet verkocht was, hebben we aan Sint-Gilliskelderke geschonken. Op 20 juni, de dag vóór de opening, zag de situatie er niet al te rooskleurig uit. Het leek zelfs erger dan Tsjernobyl. Dit is hier al mijn vijfde transformatie. Hier is enorm veel werk verzet".

Ze sloot af met een dankwoord voor de managers en de 100 werknemers;

Zoeken
Sponsors
    Airco-Ropa RadioBOO
Het weer
Reclame